GODE BILDER: Overvåkingsbildene fra Eiksenteret på Andslimoen gjorde at politiet raskt kunne oppklare innbruddene på senteret og på Esso-stasjonen på Tømmerelv i Balsfjord. Foto: Via Politiet
GODE BILDER: Overvåkingsbildene fra Eiksenteret på Andslimoen gjorde at politiet raskt kunne oppklare innbruddene på senteret og på Esso-stasjonen på Tømmerelv i Balsfjord. Foto: Via Politiet

Tyv avslørt av videoovervåking

MÅLSELV: Natt til søndag var det innbrudd hos Esso på Tømmerelv og Eiksenteret på Andslimoen. Gjerningsmannen ble senere samme dag pågrepet av politiet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge seksjonsleder for patruljeseksjonen i Midt-Troms lensmannsdistrikt, Ragnar Schjølset, ble innbruddstyven avslørt av videoovervåkingen på Eiksenteret. Da politiet sjekket filmen, fant de bilder av både gjerningsmannen og kjøretøyet hans. Det ledet dem til en mann i 40-årene fra Sør-Troms som er en gammel kjenning av politiet.

– Mannen ble pågrepet og tyvegodset funnet. Han har erkjent forholdet, og saken er oppklart, sier politioverbetjenten.

Knuste ruter

Innbruddsraidet startet på Esso-stasjonen på Tømmerelv i Balsfjord. Der brøt mannen seg inn ved å knuse ei rute. Han fikk med seg noen salgsvarer fra bensinstasjonen, men det var ikke snakk om varer for store summer. Så gikk turen videre til Eiksenteret på Andslimoen. Også der knuste han ei rute for å komme seg inn i bygget.

– På Eiksenteret stjal han blant annet verktøy, motorsager og bekledning til en verdi av om lag 60 000 kroner, forteller Schjølset.

Han berømmer Eiksenteret for å ha et godt videoovervåkingssystem. Bildene fra overvåkinga var av svært god kvalitet, noe som var avgjørende for at politiet raskt kunne identifisere innbruddstyven, pågripe han og bringe tyvegodset tilbake til bedriften. Seksjonslederen oppfordrer alle bedrifter som har overvåkingsutstyr til å kontrollere at det fungerer som det skal og sjekke at utstyret har god nok kvalitet.

– Vi opplever ofte at bedrifter har videoovervåking, men at den ikke har god nok kvalitet. Eller at overvåkinga ikke er stilt inn slik at vi får det vi trenger selv om vi ser både gjerningspersoner og kjøretøy, sier Ragnar Schjølset.

Powered by Labrador CMS