VARETEKTSFENGSLES: De syv pågrepne etter tyveriet ved den nye videregående skolen på Rustahøgda er klare for utlevering til Norge og skal varetektsfengsles i Troms.
VARETEKTSFENGSLES: De syv pågrepne etter tyveriet ved den nye videregående skolen på Rustahøgda er klare for utlevering til Norge og skal varetektsfengsles i Troms.

Tyvene utleveres til Troms

MÅLSELV: Forrige helg ble det stjålet verktøy for betydelige summer fra byggeplassen til den nye videregående skolen på Rustahøgda. Nå skal tyvene utleveres til Troms.

Publisert Sist oppdatert

Mandag etterlyste politiet tips om aktivitet rundt byggeplassen til den nye videregående skolen i løpet av helga. Da entreprenøren kom på jobb mandags morgen, var verktøy til flere hundre tusen kroner forsvunnet. Politiet opplyste om at tyvene nødvendigvis har hatt store kjøretøy for å få med seg dette. Litt senere på dagen ble tre biler stoppet i Midt-Sverige.

Les også: Stjal verdier for flere hundre tusen

– De ble stoppet fordi de kjørte i en typisk caravan hvor de lå tett inntil hverandre. Det var mer eller mindre tilfeldig, sier politibetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor.

Det var syv personer fordelt på de tre bilene, alle fra Romania. Ifølge Grimnes er de nå klare for utlevering til Norge, og politiet planlegger transporten hit. De vil bli framstilt for varetektsfengsling i Troms mens etterforskninga pågår. Grimnes forklarer at det var mye tyvegods i bilene, og at de så langt kun har sporet tingene tilbake til Rustahøgda. Hun forklarer videre at de ønsker å levere verktøyet tilbake til entreprenøren så fort som mulig.

– Vårt utgangspunkt er at de skal få det tilbake så fort som mulig, de trenger det for videre fremdrift, sier Grimnes.

Powered by Labrador CMS