OMSETNINGSFALL: Omsetningsfallet etter at produkter fra Mack ble fjernet fra Rema-hyllene i fjor er stort. Nå har situasjonen snudd, ifølge kjøpmann Rune Skogstad. Foto: Leif Stensland
OMSETNINGSFALL: Omsetningsfallet etter at produkter fra Mack ble fjernet fra Rema-hyllene i fjor er stort. Nå har situasjonen snudd, ifølge kjøpmann Rune Skogstad. Foto: Leif Stensland

Underskudd for Rema i Nordkjosbotn

BALSFJORD: Rema 1000 i Nordkjosbotn gikk med underskudd i fjor, og omsetninga sank betraktelig. Det er det to grunner til, ifølge daglig leder Rune Skogstad.

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret var ikke et spesielt godt år for Rema 1000 i Nordkjosbotn. Bedriften gikk fra å ha et rekordhøyt overskudd i 2016 til å gå med underskudd i fjor. Resultatet på 36 000 kroner i minus er ikke et resultat som kjøpmann Rune Skogstad er fornøyd med.

Mack

– Nei, det er jeg ikke. Men det er to ting som er årsaken til at denne nedgangen kommer. Det ene er omsetninga, som stupte som følge av det med Mack i januar, sier Skogstad.

Han snakker selvfølgelig om at produkter fra Mack forvant ut at sortimentet til kjeden i januar. Det førte til at flere valgte å boikotte Rema-butikker over hele landsdelen og landet, og spesielt Rema i Nordkjosbotn merket dette godt. Etter få uker var allerede omsetninga gått ned med 20–30 prosent. Skogstad forteller at dette ikke er noe de merker noe til nå lenger.

– Dette er gått over nå. Vi fikk en bra utgang på fjoråret, og vi har hatt en vanvittig bra vekst i år.

Fjoråret og hendelsen med Mack ønsker han ikke lenger å dvele ved.

– Nå prøver vi å legge fjoråret bak oss. Det var en lærepenge, og nå må vi bare tenke fremover, sier Skogstad.

Omsetninga til Rema 1000 i Nordkjosbotn gikk ned fra rekordhøye 58,7 millioner kroner i 2016 49,5 millioner kroner i fjor. Et omsetningsfall på drøye ni millioner kroner for bedriften som de siste årene har hatt ei rimelig stabil omsetning på mellom 53 og 58 millioner.

Ny fasade

En annen årsak til underskuddet forklarer Skogstad er oppussinga av butikken. Butikken har fått ny fasade utvendig. Nytt ventilasjonsanlegg, nytt fryseanlegg og noe oppussing inne i butikken er også gjort.

– Jeg har ikke noen eksakt fordeling på hvor mye hver av disse tingene har påvirket resultatet. Jeg har ikke finregnet på hva som skyldes hva, sier han.

Han forteller at butikken har fått større plass etter at pantemaskinen ble flyttet, og at all oppussinga er ei investering.
– Det ble veldig bra, og vi er godt fornøyd med hvordan det har blitt.

Blir bedre

For å snu situasjonen skal de ansatte på Rema fortsette å gjøre det de har gjort hele tida, sier Skogstad.

– Jeg har flinke ansatte som står på hver dag for å gjøre kundene fornøyde. Det er ikke noe hokus pokus vi skal gjøre for å snu dette. Vi skal presentere en butikk for kundene som har det de ønsker av varer, så skal vi smile og være blide, slik som vi pleier, sier han.

Regnskapet for 2018 er han ikke bekymret for.

– Det kommer til å se bedre ut enn regnskapet for 2017.

Powered by Labrador CMS