Ungdommen imponerte i Istindportalen

Lørdag var det duket for UKM i Målselv. Med dans, sang og kunstinnslag møttes ung kultur i Istindportalen.

Publisert Sist oppdatert

DANSERE: At Media og Delphine følte rytmen i dansene de framførte var det overhode ingen tvil om.

– Ungdommer, hold drømmene høyt oppe, øv masse på det dere liker å gjøre. Kanskje står dere også på en større scene enn den vi har her i dag en gang i framtida. Kunstutstillinga var fantastisk, jeg gleder meg til å følge forestillinga. Dette gir direkte innsprøyting av bolyst, sa varaordfører Martin Nymo da han fikk æren av å åpne årets Ung Kultur Møtes i Målselv på lørdag.

PRODUSENT: Produsent Johanne Veiåker klippet snora, og åpnet dermed årets UKM.

KONFERANSIERER: Konfransierene loset publikum gjennom forestillinga på mesterlig vis.

En håndfull sceneinnslag og fem kunstnere, alle i alderen 11-17 år, fikk vise fram det de liker å holde på med, og ikke minst vise fram at dette er noe de har jobbet hardt med og øvd masse på.

Sceneinnslag

Sceneinnslagene besto av enkelte sang- og musikkinnslag og enkelte danseinnslag. Vidden i det som ble framført var stor, fra Sigrid Løkstad som sang Hekla Stålstrenga til Delphine og Media som framførte egen-koreografert dans til fengende rytmer.

HEKLA: Sigrid Løkstad framførte en låt av Hekla Stålstrenga, og oste av selvtillit på scenen.

VÅR BESTE DAG: Elmine Lovise Sætermo imponerte publikum og fagpanelet med sin versjon av "Vår beste dag."

Etter at alle de unge talentene hadde vist fram sine innslag på scenen ble det offentliggjort hvem som stakk av med publikumsprisen, som publikum kunne være med på å avgjøre i pausen. Det med flest publikumsstemmer ble bandet De tre vise rockere, med sin egenkomponerte låt, Platinum.

Kunst

Kunstinnslaget som høstet flest stemmer fra de oppmøtte i salen var en ballkjole laget av Live Solheim Langsnes. Ellers var det også bredden stor når det kom til de påmeldte kunstverkene. To syprosjekter, tre malerier, en legokreasjon, et smykke og en bitteliten kautokeino-kofte var påmeldt, i tillegg til ballkjolen.

KOFTE: Ingrid Helene Møkleby hadde sydd en liten kautokeinokofte for gutter til kunstutstillinga.

KJOLE: Live Solheim Langnes hadde laget sin egen ballkjole, som gikk videre fra kunstutstillinga.

KUNST: Iza Mlodzianowska hadde meldt på tre malerier. Det til høyre i bildet skal også henge på kunstutstillinga på fylkesfestivalen.

Har jobbet hardt

Konferansier Lise-Iren Fjeldstad (16), produsent Johanne Veiåker (16) og veteran Vilde Kjosmo (18) er alle blant de unge arrangørene som er med på å arrangere årets UKM. En rekke unge arrangører er i sving for å stable festivalen på beina, og få den til å gå som smurt. De forteller at alle deltakerne har jobbet hardt i forkant av lørdagens forestilling.

– Alle har jobbet veldig hardt. Vi har hatt generalprøve der vi har gått gjennom hele forestillinga og vi har hatt lydprøver i hele dag, forteller de unge arrangørene.

De er smånervøse minutter før det hele skal brake løs, men gleder seg.

– Vi gleder oss. Det blir veldig spennende, sa de.

Fylkesfestivalen

Ruben Kåre Nesvold, Johanna-Adele Yüssi og Celine Hansen-Andersen satt i fagpanelet, som lørdag kveld skulle velge ut de som skal representere Målselv kommune under fylkesfestivalen på Finnsnes, den siste helga i april.

De som skal være med til Finnsnes ble offentliggjort på søndag. Sceneinnslagene som skal være med videre er Elmine Lovise Sætermo som sang «Vår beste dag», Vilde Louise Sandvoll med sin hiphop-dans og De tre vise rockere (Erik Sundheim, Martin Norbakken Prestø og Sverre Norbakken Prestø) med «Platinum».

ROCKEBAND: Det unge rockebandet "De tre vise rockere" var blant de som skal med til fylkesfestivalen. De fikk også publikumsprisen.

VIDERE: Vilde Louise Sandvoll skal også framføre sin hiphop-dans på Finnsnes i april.

Kunstverkene som skal få skinne også på Finnsnes er Ingrid Helene Møklebys «kautokeinokofte for gutter», Iza Mlodzianowska sitt maleri «statuene om kvelden» og Live Solheim Langnes sin ballkjole.

Powered by Labrador CMS