MILJØVENNLIGE: Andrine Helgesen (t.v.) og Karoline Kemi Nyheim i Coloured Sheep UB selger blant annet farget garn og bærekraftige bærenett. Foto: Morten Kasbergsen
MILJØVENNLIGE: Andrine Helgesen (t.v.) og Karoline Kemi Nyheim i Coloured Sheep UB selger blant annet farget garn og bærekraftige bærenett. Foto: Morten Kasbergsen

Unge gründere inntar Tromsø

BARDUFOSS: 250 elever i 44 ungdomsbedrifter fra hele Troms skal konkurrere på årets fylkesmesse. Bardufoss videregående skole er representert med tre bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

I dag drar 16 elever og to lærere fra Bardufoss videregående skole (BVGS) til Tromsø for å besøke og delta på årets fylkesmesse. Messa finner sted på Jekta storsenter. Det blir engasjement, skaperlyst og inspirasjon når det beste av innovasjon, kreativitet og entreprenørskap ved de videregående skolene i fylket samles for å konkurrere i 17 kategorier. Tre av de 44 bedriftene skal også representere Troms i NM for ungdomsbedrifter.

- Det er ikke noe å si på elevenes engasjement. De har selv kommet opp med ideene til sine ungdomsbedrifter. Nå reiser de til Tromsø for å promotere produktene sine. Der må de stå oppreist når de skal selge inn produktene sine, forteller lærer Randi Myren Bjelland på BVGS.

Bardufoss-elevene startet i fjor høst med å lære seg å drive en bedrift. De to siste ukene før vinterferien intensiverte de arbeidet med forberede seg til fylkesmessa.

- Trivsel har vært i høysete i dette arbeidet, og det er mye lærdom i å drive en bedrift, sier læreren.

Føler seg fresh

De tre ungdomsbedriftene fra BVGS har stort spenn i det de selger av varer og tjenester. Coloured Sheep UB har spesialisert seg på å farge garn og selge ferdige hesper. I tillegg lager de bærekraftige bærenett ved å gjenbruke ting.

- Vi satser på å gjøre det bra på fylkesmessa. Det blir spennende å komme til Tromsø og se hva andre ungdomsbedrifter gjør, forteller Karoline Kemi Nyheim fra Storfjord i Coloured Sheep UB.

UB Fresh Beginnings består av Katharina Schjølberg fra Harstad og Stine Sagmo fra Nedre Bardu. De driver med utstilling, profilering og idéutvikling. Så langt har de hatt både Happy Homes Bardufoss farvehandel og Bardufoss videregående skole som kunder.

- Vi er ganske fresh. Det vi gjør er interessant og lærerikt. Ett av målene våre er å sitte igjen med mest mulig erfaring, forteller Katharina Schjølberg.

Ved hjelp av lærerne på skolen kom de to elevene i kontakt med Happy Homes Bardufoss farvehandel. Det har resultert i at de har laget flere kampanjeutstillinger for farvehandelen, som har blitt en trofast samarbeidspartner. I tillegg har UB Fresh Beginnings laget ei utstilling som profilerer studietilbudene ved BVGS og ei temautstilling til biblioteket ved skolen i forbindelse med samisk uke.

- Vi er veldig fornøyd med standen vår i Tromsø. Den har vi selvfølgelig laget selv, sier Stine Sagmo.

Satser på logoseier

Dreams Comes Drew UB satser på sin side på digitale og tradisjonelle bilder. De tre kunstnerne i ungdomsbedriften skal stille ut fem bilder hver under dagens fylkesmesse i Tromsø.

- I tillegg har vi meldt oss på konkurransen for beste logo, og håper selvfølgelig vi gjør rent bord. Litt overdreven selvsikkerhet må vi ha, sier Therese Berger i Dreams Comes Drew UB i en humoristisk tone.

Season Soap UB skal ikke delta på fylkesmessa fordi de deltok i fjor, men det betyr ikke at Maria Fosli Hansen og Sofie Sebergsen Skjold, begge fra Bardufoss, ligger på latsida. De har i flere år laget og solgt fire forskjellige typer såpe inspirert av de fire årstidene. Vår lukter sitron, sommer lukter eple, høst lukter kanel og vinter lukter peppermynt.

- Så langt har vi solgt over 300 såper. Det er vi veldig fornøyd med. Vi lager såpene fra bunnen av med naturlige ingredienser. Det er tidkrevende, men når vi først har kommet inn i det, går det bra, sier de to unge gründerne.

Onsdag skal de selge såper på Bardufoss Torgsenter. I tillegg planlegger de å selge såper på Amfi på Finnsnes lørdag 23. mars.

Powered by Labrador CMS