LAKSECAMP: 23 ungdommer i alderen 15-18 år deltok i helgen på laksecamp på Målselvfossen. Foto: Elin Larsen
LAKSECAMP: 23 ungdommer i alderen 15-18 år deltok i helgen på laksecamp på Målselvfossen. Foto: Elin Larsen

Unge laksefiskere på camp

MÅLSELV: Ungdommen samlet seg i helga på laksecamp ved Målselvfossen for fjerde året på rad. Målet med Camp Villaks er å få opp interessen for laksefisket i Norge.

Publisert Sist oppdatert

23 ungdommer i alderen 15-18 år var samlet ved Målselvfossen denne helgen. Her skulle de unge lære mer om villaksen i vassdraget, men også få generell kunnskap om selve laksefisket. Viktigheta av at man må ta vare på villaksen som art, er også et tema ungdommen er innom denne helgen gjennom Villaksseminaret som ble arrangert på samme sted. Ungdommene kommer hovedsakelig fra Troms fylke, men på årets laksecamp var det to-tre stykker som kom langveisfra, hovedsakelig fra Nordland. Målselv Jeger- og fiskerforening står for arrangementet for ungdommen.

-Hvorfor være med på laksecamp?

- Her får man lært mye om selve laksefisket, og få lov til å fiske i Målselva. I tillegg blir man kjent med nye folk, samtidig som dette er en fin og grei hobby. Litt annerledes enn å sitte hjemme på rommet med PC-en hele dagen, sier noen av ungdommene.

Gjennom helga skal alle få prøvd seg i Målselv-vassdraget. Håpet er at flesteparten av ungdomsgruppen får napp i løpet av helga, og blir skikkelig grepet av laksefeberen. Målet for MJFF er å få opp interessen hos nye, unge og lovende fiskere.

- Så langt så ser dette veldig lovende ut. Det er 23 stykker som er med på laksecampen, og det er et fint tall. Over hele landet må vi få inn nye fiskere, så denne utrolige spennende sporten ikke forsvinner. Det er mye kultur og kunnskap som skal tas vare på i form av blant annet fisketeknikker og så videre. Meget bra at ungdommen er med, sier Kenneth Bruvik, villaksentusiast og ordstyrer på Villaksseminaret.

Powered by Labrador CMS