MANGLER: Det har vært diskusjoner mellom UNN og Balsfjord kommune om feil og mangler på stasjonsbygget i Nordkjosbotn siden det sto ferdig. Fortsatt mener UNN det er utbedringer som må gjøres. (Arkivfoto)
MANGLER: Det har vært diskusjoner mellom UNN og Balsfjord kommune om feil og mangler på stasjonsbygget i Nordkjosbotn siden det sto ferdig. Fortsatt mener UNN det er utbedringer som må gjøres. (Arkivfoto)

UNN klager på ambulansebygg

BALSFJORD: Nok en gang krever Universitetssykehuset Nord-Norge at det ordnes opp i feil og mangler ved ambulansestasjonene i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

I et brev til Balsfjord kommune ber eiendomsavdelinga på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) om at det må ordnes opp i mangler ved ambulansestasjonene i Mestervik og i Nordkjosbotn.
– Vi har hatt en langvarig dialog med Balsfjord kommune om ambulansestasjonen i Nordkjosbotn, der det i en tid var en god del feil og mangler. Nå er mye av dette rettet opp, men fortsatt er det noen utfordringer som gjenstår, sier avdelingsleder ved eiendomsavdelinga, Kristina Bratrein til Nye Troms.

Sprekker

I brevet står det nevnt at det er sprekker i gulvet, både i Nordkjosbotn og Mestervik. Bratrein sier at hovedutfordringen likevel ligger i Nordkjosbotn.
«Garasjegulvet er «sprukket opp», og vann trenger ned i sprekkene. Det har oppstått fukt og muggproblemer på grunn av dette», står det i brevet til Balsfjord kommune.
– Dette har vært tatt opp tidligere. Vi har fått lovnader om at det skal ordnes opp i, og jeg vet ikke hvorfor det ennå ikke er gjort. Det kan være gode grunner til det, sier Bratrein.

Konsekvenser

Bratrein mener det er vanskelig å drive en fullverdig ambulansestasjon når ikke forholdene er lagt til rette for det.
– Det blir ikke en like god ambulansetjeneste til befolkningen dersom alt ikke er i orden. Vi ønsker at dette blir rettet opp i. I verste fall – skrekkscenarioet – er at dette kan gå utover pasientene. Dersom det er fukt og mugg i gulvene, kan dette komme inn i ambulansen via fottøyet til arbeiderne, og for pasienter med et allerede dårlig immunforsvar kan det føre til større infeksjoner, sier Bratrein.
Hun legger til at det også er lydutfordringer på stasjonen i Nordkjosbotn.
– Der er det gjort utbedringer, men vi er fortsatt i tvil til om det tilfredsstiller kravene. Det må vi få undersøkt, sier hun.

Renhold

Tom Ivar Johansen er stasjonsleder ved ambulansestasjonen i Nordkjosbotn. Han forklarer at det er epoxy-gulv inne på stasjonen, og at det er sprekker i dette.
– Dette fører til at det blir vanskelig å holde rent inne i garasjen. Det medfører at det ikke blir helt tørt der inne, sier Johansen.
Han forteller at det har blitt meldt fra om dette tidligere, og at det også har blitt satt en dato for når det skulle ordnes opp i.
– Jeg vet ikke hvorfor det ikke har blitt gjort noe med det. Det kan kanskje kommunen svare på, sier Johansen.
UNN har i brevet til kommunen bedt om at de innen 10. april kommer med et svar på hva de har tenkt til å gjøre med situasjonen på de to stasjonene i kommunen.

Til våren

Enhetsleder for byggforvaltning ved Balsfjord kommune, Leif Kristiansen, kjenner ikke til sprekkene i gulvet på ambulansestasjonen.
– Det jeg har hørt, er at malinga på gulvet er sprukket opp som følge av slitasje på gulvet. Det har vi tidligere sagt at vi skal få gjort noe med.
I februar i fjor sa Kristiansen til Nye Troms at gulvet skulle males våren 2013 når temperaturen ute var blitt såpass høy at ambulansene kunne stå ute.
– Det ble utsatt av økonomiske årsaker, og det skal gjøres til våren. Ambulansestasjonene har vaktmestere som det skal meldes ifra til dersom det er noe feil. Jeg mener de ikke har fått beskjed om at gulvet er sprukket opp, men det må jeg sjekke opp, sier han.
De vil gjøre en befaring for å se på den sprukne betongen dersom det er en malejobb som må gjøres.
– Så får vi ta det derfra, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS