ANNEN TYPE BEDRIFT: Daglig leder av Vollan gjestestue, Håvard Lydersen, forteller at det er mer kurs og konferanser på Vollan Gjestestue nå enn tidligere. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
ANNEN TYPE BEDRIFT: Daglig leder av Vollan gjestestue, Håvard Lydersen, forteller at det er mer kurs og konferanser på Vollan Gjestestue nå enn tidligere. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Utbygging ga lavt resultat for Vollan Gjestestue

NORDKJOSBOTN: Resultatet til Vollan gjestestue var nesten 2,6 millioner lavere i 2017 enn året før. Daglig leder i Vollan Gjestestue, Håvard Lydersen, forteller at tallene skyldes erstatning etter Vålnes-saken, og utbygging.

Publisert Sist oppdatert

Selv om omsetninga til Vollan gjestestue har vært på rundt 30 millioner kroner de siste årene, så ble resultatet for 2017 nesten 2,6 millioner kroner lavere enn året før.

– I 2016 fikk vi erstatning for Vålnes-saken, og resultatet ble deretter. I fjor klarte vi å beholde omsetninga, sier daglig leder av Vollan gjestestue, Håvard Lydersen.

Kostnader i fjor

Egenkapitalen til Gjestestua har gradvis økt gjennom de siste årene, og i fjor var egenkapitalen til bedriften oppe i 3,3 millioner kroner. Lydersen forteller at de er nødt til å ha egenkapital.

– Det er viktig for den videre utviklinga av bedriften, og for å sikre arbeidsplasser. Det skal være trygt og godt å jobbe her. Vi har åpent nærmest hver eneste dag gjennom hele året, og må ha handlingsrom, sier han.

Det var derimot ikke et like godt resultat i 2017. Resultatet i 2016 var på 3,3 millioner kroner, mens resultatet i 2017 hadde sunket til 775 tusen kroner.

– Vi bygde ut i 2017, og hadde en god del kostnader med drifta. Man klarer aldri forutse alt, sier Lydersen.

Det koster ofte mer enn forutsatt å bygge ut, men Lydersen kan fortelle at det i år ikke er så mye uforutsett å bruke penger på. Det ser ut til at det skal bli gode tall for 2018.

– Endelig et normalår, både omsetningsmessig og resultatmessig, sier han.

Holder på identiteten

Lydersen forteller at Gjestestua er blitt ei litt anna type bedrift enn den var før. Det er nå en større andel kurs og konferanser som holdes på hotellet. Likevel kommer rundt to tredjedeler av omsetninga fra kafeen, som fremdeles har mange besøkende.

– Den største endringa i kafeen er høyt volum litt utpå dagen. Morgentrafikken er lavere enn før. Folk har det travelt. Det er sammensatt, blant annet er det nesten ingen som tar drosje lengere, men buss, sier Lydersen.

Han kan fortelle at Gjestestua, til tross for færre formiddagsgjester, fortsatt satser på nystekte vafler, kaker, desserter og eggedosis på gammelmåten.

– Vi har fortsatt en lav andel halvfabrikater, det er viktig å holde på identiteten, avslutter han.

Powered by Labrador CMS