Vil ikke ha sykkelritt uten folkefest:

VIL FINNE PÅ NOE: Sjøl om årets Arctic Race of Norway utsettes, håper Knut Eirik Dybdal at de klarer å finne på noe lurt til sykkelrittet skulle gått av stabelen i august for å holde interessen oppe. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
VIL FINNE PÅ NOE: Sjøl om årets Arctic Race of Norway utsettes, håper Knut Eirik Dybdal at de klarer å finne på noe lurt til sykkelrittet skulle gått av stabelen i august for å holde interessen oppe. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Utsetter Arctic Race of Norway til neste år

MÅLSELV/BALSFJORD: Årets Arctic Race of Norway er avlyst. Sykkelrittet skulle gå gjennom både Balsfjord og Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Arctic Race of Norway 2020 utsettes til neste år.

– Det er alltids en vanskelig avgjørelse når man skal bestemme seg å flytte et arrangement. Men i den situasjonen vi står i, og hele verden står i, blir dette en liten ting, sier daglig leder Knut Eirik Dybdal.

I april ble det kjent at alle kultur- og idrettsarrangementer som samler mer enn 500 mennesker ikke får arrangeres før 1. september. Sykkelrittet var planlagt i august, og etter samtaler med partnere og vertskommunene, har man kommet fram til at det ikke er ønskelig å arrangere et slikt sykkelritt uten publikum.

– Når det ikke blir folkefest, som er det som virkelig er med på fremme hele arrangementet, har vi bestemt oss å flytte det til 2021, sier Dybdal.

Samme etapper neste år

To av etappene i årets sykkelritt var planlagt å gå gjennom Balsfjord og Målselv. Etappe to skulle starte i Nordkjosbotn, og etappe tre skulle avsluttes i Målselv fjellandsby. Dybdal kan forsikre at årets planlagte etapper blir videreført til neste år. Det vil si at man nå har et helt år på seg til å planlegge neste års folkefest i både Balsfjord og Målselv. Dybdal forklarer at ved et nytt sykkelår er det en del jobb som må gjøres opp mot de internasjonale lagene. Han er ikke i tvil om at de får stor påmelding til neste år.

– Vi har hatt ei utrolig god påmelding i forhold til de store lagene i år, sier Dybdal.

Han sier det var riktig å avlyse nå, før de store kostnadene begynte å rulle for både arrangøren og de påmeldte deltakerne. Sjøl om årets sykkelritt og folkefest ikke blir noe av, håper Dybdal likevel de skal klare å lage noe sprell også i årets august.

– Vi skal se på om vi får til å gjøre noe sammen med våre vertskommuner, partnere og muligens TV2 i år, på ett eller annet nivå. Vi er ganske sikker på at vi kommer til å finne på noe, sier Dybdal lurt.

Powered by Labrador CMS