ØNSKER OPPDRAG: Bjørge Blekkerud i Utviklingssenteret AS er tiltenkt en sentral rolle om bedriften får oppdraget som forsvarskoordinator i Midt-Troms. (Foto: privat)
ØNSKER OPPDRAG: Bjørge Blekkerud i Utviklingssenteret AS er tiltenkt en sentral rolle om bedriften får oppdraget som forsvarskoordinator i Midt-Troms. (Foto: privat)

Utviklingssenteret ønsker koordinatoroppdrag

MÅLSELV: Utviklingssenteret AS ønsker å påta seg oppdraget som forsvarskoordinator for kommunene Sørreisa, Målselv og Bardu. – Vi mener det er en styrke at et helt miljø og ikke bare en enkelt person står bak et slikt oppdrag, sier Bjørge Blekkerud.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingssenteret AS ble oppmerksom, via medieoppslag, på at de tre kommunene ønsker å leie inn tjeneste som forsvarskoordinator.

– Vi har som hovedmål å drive regional utvikling. Det innebærer ikke minst Forsvaret. Vi har blant annet skrevet et notat til fylkeskommunen om viktigheten av sivil-militært samarbeid. Samtidig har Forsvaret mye å hente på et samarbeid med det sivile. Denne koordinatorstillingen er derfor sammenfallende med det vi allerede har diskutert, sier daglig leder Hege Vigstad i Utviklingssenteret AS.

I denne sammenhengen er det imidlertid den sist ansatte i bedriften, Bjørge Blekkerud, som er tiltenkt en sentral rolle.

– Han har lang erfaring fra Forsvaret. Det er en såpass kompleks organisasjon at man må ha både kunnskap og kjennskap for å kunne jobbe godt med dem. En person som ikke har jobbet i Forsvaret, vil ha problemer med det, mener Vigstad.

Forsvarskompetanse

Bjørge Blekkerud har over 20 års erfaring fra Forsvaret, derav nærmere 15 år i Midt-Troms. I forbindelse med sin jobb ved CRC i Sørreisa var han sentral i kampen mot nedleggelse på vegne av de ansatte og representerte avdelingen i sentrale omorganiseringsprosesser.

– Jeg har derfor erfaringen vi trenger fra den siden. Til sammen har vi i Utviklings­senteret en «seighet» som gjør at vi kan ivareta oppdraget som forsvarskoordinator. Det er ikke bare en person, men et helt apparat i ryggen.

Han har vært sentral i arbeidet med å utforme henvendelsen til de tre kommunene. Der vektlegger de erfaringen Utviklingssenteret har gjennom utviklingsarbeid over lang tid i regionen, også opp imot Forsvaret.

– I tillegg har vi og har hatt en sterk tilknytning opp mot profilgruppa som sekretariat, ei gruppe som har mange forsvarsrelaterte bedrifter i seg. Ikke minst har vi med alle de tre kommunene i profilgruppa. Dermed har vi allerede en sterk tilknytning til de bedriftene vi skal samarbeide med som en slik koordinator.

Ønsker fortgang

Ut i fra medieoppslag om innholdet i forsvarskoordinatorjobben er Blekkerud ganske sikker på at det er et oppdrag som passer Utviklingssenteret.

– Vi må imidlertid ta litt forbehold om hva de egentlig er ute etter. Det vi har fått vite til nå, tilsier at vi føler at vi har noe å bidra med. Vi har etterlyst fortgang i prosessen, samtidig som profilgruppa har vært forkjemper for å få en slik stilling/rolle på plass. Både næringslivet og kommunene har ønsket den lenge, sier Blekkerud.

Powered by Labrador CMS