HOLDER BUDSJETTET: Den første overskridelsen for sykehjemsutbygga blir dekket med bruk av budsjettets reserver. Her fra da spaden ble satt i jorda på Andslimoen i august. (Arkivfoto)
HOLDER BUDSJETTET: Den første overskridelsen for sykehjemsutbygga blir dekket med bruk av budsjettets reserver. Her fra da spaden ble satt i jorda på Andslimoen i august. (Arkivfoto)

Uventede millionutgifter til sykehjemsutbygginga

MÅLSELV: Målselv budsjetterte med buffer på 21,5 millioner kroner til sykehjemsbygginga. De har allerede måttet ta av den.

Publisert Sist oppdatert

Kommunestyret blir løpende orientert om hvordan det går med bygginga av det nye sykehjemmet på Andslimoen, og saken var satt på sakslista da politikerne møttes i forrige uke. Der ble de orientert om at de så langt holder seg godt innenfor budsjettet på 248 millioner kroner. Men det betyr ikke at byggeprosjektet har gått helt på skinner. Det som befant seg av rør og kabler under bakken var nemlig ikke kartlagt i prosjekteringa av sykehjemmet, og dermed var det heller ikke en del av anbudet.

– Vi har reserver som er vesentlig, så når det kommer endringsmeldinger skal det vises at vi har brukt av reservene. Vi gjør dette, ikke bare klok av skade, men fordi det skal det være sånn. Har du ikke reserver eller en buffer, så blir det overskridelser. Dette byggeprosjektet skal gå i balanse, og vel så det, sa rådmann Hogne Eidissen.

Rådmannen irritert

Dermed har kommunen vært nødt å ta hull på bufferen prosjektet har. Totalt var bufferen på 21,5 millioner kroner. Nå har de måttet bruke 2,25 millioner av den. Rådmannen fortalte at det irriterer han at konsulentfirmaer som prosjekterer for kommunene ikke har noe ansvar når prosjekteringer har feil og mangler. Her er det kommunen som må betale for merarbeidet ved grunnarbeidet.

– Når kommuner ikke har kompetansen selv, og må leie inn konsulentfirmaer til jobben, er vi avhengig av at det som blir gjort er riktig. Det kan ikke fungere slik at kommunen må ansette noen til å kontrollsjekke konsulentenes arbeid. Vi kommer helt klart til å gå noen runder på dette, sa han.

Det uttrykte politikerne at de synes er riktig.

– Jeg er glad rådmannen tar ansvar her, sa Rolf Austgard (V).

– Jeg syns vi har fått en uheldig start. Det var ting vi ikke hadde med i beskrivelse, som at det fantes kabler i bakken og at røttene og skogen måtte fjernes. Får vi mange sånne summer, spiser vi fort opp bufferen. Jeg håper det ikke er flere ting som er uteglemt, sa Bengt-Magne Luneng (Sp).

Navnet

Mens kommunestyret ble orientert om statusen for sykehjemsbygginga, ble et annet moment knyttet til det nye sykehjemmet tatt opp. Navnet Andslimoen sykehjem blir benyttet i saksframlegg. Men det nye sykehjemmet har ikke fått navn ennå.

– Dette «barnet» skal ha et navn, og vi får spørsmål om sykehjemmet virkelig skal hete Andslimoen sykehjem. Jeg mener vi må få en navnekomité eller noe lignende til å komme i gang med en navneprosess. Hva med Målselvtunet helse- og omsorgssenter? sa Liv Helland Olsen (Ap)

Hun fikk støtte fra Austgard.

– Jeg mener helt klart at Målselv må være en del av navnet, sa han.

Ordføreren foreslo at navnesaken skulle bli spilt inn til den oppnevnte byggekomiteen for sykehjemsbygginga.

Powered by Labrador CMS