AVSLUTTET SESONGEN: Erik Valnes gikk inn til en 8. plass i verdenscupfinalen i Engadin i Sveits. Foto: Terje Pedersen/NTB

Valnes avsluttet med en sterk 8. plass i Sveits

Erik Valnes endte på en sterk 8. plass på den avsluttende 50-kilometeren i fristil da verdenscupen ble avsluttet i Sveits søndag.

Publisert Sist oppdatert

På jaktstarten basert på resultatene fra lørdagens 15 km klassisk, ble det stort sett et samlet felt hele veien på den 50 km lange distansen i løypene til Engadin skimaraton ved St. Moritz.

Ikke uventet var det først på slutten det ble fart i feltet, og til slutt var det Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og svenske Jens Burman som fikk et avgjørende forsprang. Der var Krüger best og vant foran Lyn-kollega Holund. Burman fikk sin første pallplass på tredje.

Erik Valnes holdt imponerende godt, og sølvvinneren fra den klassiske sprinten i VM endte helt oppe på 8. plass, bare 21 sekunder bak vinneren.

Johannes Hæsflot Klæbo endte på 4. plass, 13 sekunder bak vinneren, mens Pål Golberg, Aleksandr Bolsjunov og Martin Løvstrøm Nyenget var de andre som kom før Valnes over målstreken. Daniel Stock fra Vadsø endte på en 14. plass.