SÅRE LUFTVEIER: Med såre luftveier valgte Erik Valnes å trekke seg fra helgas verdenscup på Beitostølen etter sprintprologen fredag. Nå kan det bli start på Bardufoss neste helg. Foto: Ivar Løvland
SÅRE LUFTVEIER: Med såre luftveier valgte Erik Valnes å trekke seg fra helgas verdenscup på Beitostølen etter sprintprologen fredag. Nå kan det bli start på Bardufoss neste helg. Foto: Ivar Løvland

Valnes dropper sannsynligvis Davos neste helg

Erik Valnes sto av sprinten på Beitostølen fredag etter prologen grunnet såre luftveier. Neste helg kan det hende at han går på Bardufoss i stedet for i Davos.

Publisert Sist oppdatert

BOIFs landslagsløper ble 20. mann på den klassiske prologen på Beitostølen fredag, men før kvartfinalene skulle settes i gang kom skiforbundet med ei melding om at Erik Valnes trakk seg fra videre deltakelse i sprinten.

– Han gir seg etter sprintprologen grunnet såre luftveier. Erik er uten covidinfeksjon, sa landslagslege Marianne Aukland i uttalelsen.

26-åringen slet også med såre luftveier under konkurransene på Lillehammer sist helg.

I en tekstmelding til Nye Troms fredag kveld skriver Valnes at det ikke er snakk om forkjølelse eller sykdom, men at luftveiene fikk juling forrige helg. Han har vært dårlig ei uke, men trodde det skulle være ok i dag. Det var det ikke.

Derfor blir det noen rolige dager fremover på ham, og sannsynligvis står han over neste helgs konkurranser i sveitsiske Davos. Der er det en sprint og en 20 km som står på rennprogrammet. Begge går i fristil.

Dermed kan det faktisk hende at BOIF-løperen stiller opp i Førjulsrennet på Bardufoss skisenter neste lørdag.

«Det kan godt bli Førjulsrenn», skriver han i ei tekstmelding.

Erik Valnes var på 6. plass i verdenscupen sammenlagt før dagens sprint, tross en litt ujevn start på sesongen.

Mikael Gunnulfsen får den ledige plassen på lørdagens distanse på Beitostølen etter at Valnes trakk seg fra helga. Gunnulfsen vant Reistadløpet i 2019 og endte på 3. plass i årets utgave.

Powered by Labrador CMS