INTERVALLTRENING: Erik Valnes (foran) blir å se i to konkurranser på Blink 2020 i helga. Her fra da lokale langrennsløpere var samla til å løpe intervaller opp Andsfjellet for halvannen uke siden. Foto: Ole Reidar Mathisen (arkiv)
INTERVALLTRENING: Erik Valnes (foran) blir å se i to konkurranser på Blink 2020 i helga. Her fra da lokale langrennsløpere var samla til å løpe intervaller opp Andsfjellet for halvannen uke siden. Foto: Ole Reidar Mathisen (arkiv)

Valnes klar for å blinke til

MÅLSELV/SANDNES: Fra torsdag til lørdag blir det endelig skikonkurranser igjen for landslagsløperne våre. Erik Valnes fra BOIF er selvskreven på sprintstarten.

Publisert Sist oppdatert

Blink 2020 er den første konkurransen langrenns- og skiskytterne våre kan stille til start på siden samfunnsnedsteninga rammet skisporten. Showrennene i Sandnes i Rogaland, som gås på rulleski og som er et høydepunkt for både utøvere, forbund og ikke minst publikum, gjennomføres med en rekke tilpasninger for at koronarestriksjoner skal kunne overholdes.

– Det er et høydepunkt, og vanligvis er det ganske mye publikum og tv-seere. I år er ting gjort litt annerledes, men det virker som at det satses som aldri før på tv, så jeg tror det blir et artig arrangement, sier BOIF- og landslangsløper Erik Valnes.

Første gang

Det er første gangen Valnes deltar på Blink Langrenn. Den første konkurransen går av stablen torsdag formiddag. Lysebotn opp er en drøm for bakkeklatrerne, og den konkurransen lar Valnes spesialistene på feltet ta seg av. Han stiller først til start på sprinten fredag kveld, og så til et renn på 15 km lørdag ettermiddag.

– Jeg har aldri gått Blink før, men jeg tror det blir artig, sier han.

Det er også første gang han er ute og reiser siden i mars.

– Jeg har vært med på noe småtteri av konkurranser lokalt den siste tida, men dette er første gang jeg er ute og reiser og treffer folk etter koronanedstengninga, forteller han.

– Litt bingo

Han håper naturlig nok å gjøre det bra i konkurransen.

– Men jeg har ikke voldsomt med ambisjoner. Det å få noen gode konkurranser er det viktigste her, sier sørreisaværingen.

Han er spent på hvordan det blir å konkurrere igjen. Formen forteller han er stigende.

– Formen er grei nok. Det trenes for tida mye og jeg er i godt slag. Men sånn for å ta skikkelig i i konkurransesammenheng, er jeg spent på hvordan vil bli. Det tror jeg alle er spente på. Det kan bli litt bingo, for det er mange som ikke har tatt så hardt i på lenge, avslutter Valnes.

De øvrige som stiller til Blink 2020 i herreklassen er Daniel Stock, Pål Golberg, Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Sindre Bjørnstad Skar, Håvard Solås Taugbøl, Simen Hegstad Krüger, Didrik Tønseth, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Finn Hågen Krogh, Jan Thomas Jenssen, Harald Østberg Amundsen, Ansgar Evensen, Mattis Stenshagen, Iver Tildheim Andsersen, Aron Åkre Ryssand, Vebjørn Turtveit, Gjøran Tefre, Jon Rolf Skamo Hope, Sivert Wiig, Gaute Kvåle, Sondre Ramse og Håvard Moseby.

Powered by Labrador CMS