FORNØYDE: Konstituert enhetsleder Birgit Iversen (t.v.) og kommunalsjef Rigmor Hamnvik (t.h.) er begge to godt fornøyde med at Vanja Vatne Nilsen i høst var på plass som Balsfjords nye kommunepsykolog. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FORNØYDE: Konstituert enhetsleder Birgit Iversen (t.v.) og kommunalsjef Rigmor Hamnvik (t.h.) er begge to godt fornøyde med at Vanja Vatne Nilsen i høst var på plass som Balsfjords nye kommunepsykolog. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Vanja er Balsfjords kommunepsykolog

STORSTEINNES: Fra og med nyttår skal alle kommuner ha en kommunepsykolog på plass. I Balsfjord kommune har den nye kommunepsykologen vært i arbeid noen måneder allerede, og etterspørselen er stor.

Publisert Sist oppdatert

Det var i midten av september at Vanja Vatne Nilsen startet i jobben som kommunepsykolog i Balsfjord kommune. Kommunen søkte om tilskuddsmidler fra Fylkesmannen og opprettet ei midlertidig stilling. Denne har seinere blitt innarbeidet i budsjettet og er gjort om til ei permanent stilling. Dermed kan Vatne Nilsen nå finne seg godt til rette i jobben som kommunepsykolog i Balsfjord kommune.

Barn og unge

Fram til nå har Vatne Nilsen jobbet mest mot barn og unge. Hun har besøkt skoler, snakket med rektorer og har nylig startet et samarbeid med kommunens jordmor, med tanke på svangerskaps- og barseldepresjon.

– Dette er jo en ganske ny stilling i de aller fleste kommuner, så nå prøver jeg meg litt fram, så jobber vi underveis med å finne ut av hvilke oppgaver som skal gjøres av meg og hvilke fokusområdet jeg skal ha. Men foreløpig har det vært mest rettet mot barn og unge, sier Vatne Nilsen.

Kommunalsjef for helse og omsorg i Balsfjord, Rigmor Hamnvik, er veldig fornøyd med at Balsfjord kommune har på plass en kommunepsykolog, og det i god tid før lovkravet ved inngangen til 2020 trer i kraft. Hun er allerede godt fornøyd med jobben som kommunepsykologen gjør, og ser for seg at hun også skal ha fokus på en mer voksen målgruppe etter hvert.

– Vi skal få inn litt klinisk oppfølging av voksne også. Dette skal være en kvalitativ forsterkning av det psykiske helsetilbudet som vi har i Balsfjord, sier Hamnvik.

Hamnvik forteller at Vatne Nilsen skal jobbe mye tverrfaglig, inn mot skolene og at kommunen etter hvert skal se på å få utviklet gruppetilbud som kommunepsykologen skal være med på å administrere.

– Det viktigste er at hun skal jobbe forebyggende. Det er en liten del av jobben som skal dreie seg om behandling, egentlig. Det skal jobbes primært forebyggende, sier hun.

Lage team

De to, og enhetsleder Birgit Iversen, forteller at det har vært en stor etterspørsel etter psykolog i kommunen. Fra før, og spesielt etter at kommunepsykologen kom på plass.

– Jeg tror folk er nysgjerrige og tenker at de ønsker behandling fra den som har høyest kompetanse. Men vi ser at trykket blir nesten litt for stort, og mange som vil se en psykolog kan ha minst like god hjelp fra helsesykepleier.

Dermed jobber de nå med hvordan oppgavene blant de ansatte på psykisk helse skal fordeles, og hvordan de skal jobbe i team for å få jobben gjort på en best mulig måte.

– Men vi ser i alle fall at dette er et behov i kommunen, som vi nå er svært glade for å ha fylt. Balsfjord kommune har alltid vært et fremoverlent kommune når det kommer til psykisk helse og rus, sier Hamnvik.

Vatne Nilsen er glad for å være på plass, og føler seg godt tatt imot av gode kolleger i Balsfjord.

– Så langt trives jeg veldig godt. Balsfjord kommune er en veldig fin plass å få begynne arbeidet som psykolog, sier den nyutdannede kommunepsykologen.

Powered by Labrador CMS