ALLSIDIG: Jonas Simonsen er både arrangør og spiller under turneringen.
ALLSIDIG: Jonas Simonsen er både arrangør og spiller under turneringen.

Vant cupen atter en gang

RUSTAHØGDA: Polarbear Cup ble, tradisjon tro, avholdt på Bardufoss 2. juledag. 13 lag fra nært og fjernt stilte til dyst i Bardufosshallen.

Publisert Sist oppdatert

Årets utgave av Polar Bear Cup ble gjennomført med én mann mindre på arrangørsiden. Steffen Dalheim takket tidligere i år ja til å reise til Afrika for å hjelpe barn og unge gjennom Idrettens fredskorps. I tillegg skal han gjennomføre utdanning gjennom Norges idrettshøyskole.

– Steffen er savnet, men vi vet han kommer sterkt tilbake, sier arrangør Jonas Simonsen.

Simonsen har vært med og arrangere cupen fra starten. Med seg i år har han Rune Johnsen, som også er en erfaren arrangør. I tillegg stiller det opp frivillige for å ivareta oppgaver som å oppdatere scoreboard og statistikk. Gjennom sosiale medier som Facebook-eventen til Polarbear Cup ble alle holdt oppdatert.

Vant … igjen

Polar Bears er det mestvinnende laget i turneringens historie og tok seieren igjen i år. Laget gikk ubeseiret gjennom innledende runder og viste styrke gjennom sluttspillet.

– Hemmeligheten er en god manager som bare blir bedre og bedre som spiller, sier Morten Junior Nilssen.

Nilssen har vært med på forskjellige lag siden starten av turneringen, men har til slutt slått seg ned i laget til Polar Bears – et lag med høy kvalitet.

– Vi har spillere både fra eliteserien og landslaget, så vi har et godt nivå, sier Nilssen videre.

Simonsen debuterte på landslaget i Futsal for drøyt en måned siden og stiller seg i rekken av spillere på Polar Bears som har vært innom landslaget. Polar Bears er for øvrig ikke et lag som spiller i futsalserien.

Jonas Simonsen er både arrangør og spiller under turneringen.

Ikke for seriøst

Selv om spillerne holdt et høyt nivå, ønsker ikke arrangørene å gjøre Polarbear Cup om til en prestisjeturnering.

– Vi ønsker å ha det gøy og underholde de fullsatte tribunene, sier Jonas Simonsen.

Bardufosshallen var fullsatt, som den alltid er under turneringen. Det er gratis adgang, og det er mulig å handle litt mat og drikke under turneringen. I fjor ble hele turneringen direktesendt på Facebook med kommentatorer, slik at det var mulig å følge med turneringen fra alle hjørner av verden. Grunnet mangel på tid og utstyr ble dette ikke gjort i år.

Nytt av året var kåringen av Fan Favourite – en avstemning på Facebook, der publikum kunne gi en stemme til sin favorittspiller. Årets publikumfavoritt var Arnold Berg hos The Soccers FC.

– Hverken målene eller teknikken var særlig bra, så det må være sjarmen de har falt for, sier Arnold etter avstemmingen.

Han er med på turneringen for første gang i år og var overrasket over at han ble kåret til årets favorittspiller. Selv var han overbevist om at avstemningen var fikset, men er meget fornøyd likevel.

Lag fra Bardu og Tromsø var representert.

Bred interesse

– Vi har lag med fra Tromsø, Balsfjord og Bardu i år, sier Jonas Simonsen.

Da turneringen startet, var det opprinnelig lokale lag med enkeltspillere fra andre steder som var med. I fjor kjempet et lag fra Balsfjord seg til finalen, mens i år var det tromsølaget Vangdals Utvalgte som stilte som motstander til Polar Bears.

– Vi har ikke slike juleturneringer i Tromsø, så da kommer vi til Målselv for å ha det gøy, sier en av spillerne.

Interessen for Polarbear Cup har også inntatt designbordet. Poengkongan fikk hjelp fra Tromsø til å designe sin nye logo. Runar Bergstad, opprinnelig fra Målselv, tegnet logoen, som nå preger draktene og dressene til Poengkongan.

Arnold Berg ble kåret til publikumsfavoritt.

Powered by Labrador CMS