FØRSTE MÅLET: Johan Bergli Moen pirker her inn 1-0 for Storsteinnes. Foto: Ivar Løvland

Vant nabofeiden

MOAN: Storsteinnes har fått den best tenkelige starten på sesongen. Mot Målselv kriget de best og vant en fortjent seier i en tett og til dels amper nabodyst.

Publisert Sist oppdatert

6. divisjonsoppgjøret på Moan fredag kveld endte med en 3-1-gevinst for vertene, og de hentet dermed hjem sesongens andre seier av like mange mulige. For Målselv ble det første nederlaget for våren, etter seire i deres første to kamper.

- For oss er det viktig å vinne slike kamper. I fjor rotet vi bort for mange poeng med svake kamper og poengtap mot lag vi skulle slått. Skal vi rykke opp, må vi vinne kamper som denne, sier Sebastian Aarøen Pedersen.

Midtbanespilleren var fornøyd etter 3-1-triumfen, selv om spillet ikke akkurat bar preg av å høre hjemme langt oppe i divisjonene.

Johan Bergli Moen pirker her inn 1-0 for Storsteinnes.

Men to minutter med effektivitet midtveis i første omgang avgjorde på mange måter lokaloppgjøret. Først pirket Johan Bergli Moen inn ledermålet etter en dødball, før Aarøen Pedersen avsluttet det som var kampens klart beste angrep. Marius Dalhaug slo en perfekt og følsom stikker mellom stopperne og backen, og Johan Bergli Moen fosset til dødlinja. Der slo han perfekt 45 grader ut til Aarøen Pedersen som bare kunne bredside ballen inn forbi Målselv-keeper Kim André Solli.

Sebastian Aarøen Pedersen gjør 2-0 mot Målselv.

Målene ga hjemmelaget litt mer ro i spillet, men den kunne fort blitt forstyrret om ikke Målselv hadde blitt feilaktig avblåst for offside på et vakkert oppspill like før pause. Men i stedet for fri vei mot mål for gjestene, ble det dømt dødball for vertene.

Likevel skapte gjestene nerve i kampen da de gikk tøft ut etter sidebytte, og det tok bare tre minutter før de fikk uttelling. Et frispark ble slått tett på bakerste stolpe, og der kunne både Håkon Werge og Stian Dahlberg Schei ta ballen. Det ble Werge som fikk styre ballen uhindret inn med hodet fra nærmest død vinkel.

Håkon Werge stanger inn reduseringa for Målselv rett etter pause.

Dessverre for Målselv klarte de ikke følge opp den gode starten. Storsteinnes-gutta klarte å stoppe offensiven, og den siste halvtimen ble det mye dueller og lite finspill. Dommer Thore Thorbjørnsen måtte etter hvert flittig ned i brystlommen for å hente fram det gule fra kortstokken, og kunne kanskje med hell tatt i bruk kortene tidligere for å temme 6. divisjonsgemyttene.

- Det blir lett slik når vi ikke har lyst til å tape kamper, sier Sebastian Aarøen Pedersen.

Ikke overraskende var han en av mange som fikk navnet notert i dommerens bok denne kvelden.

- Det er nok av temperatur, og den burde nok ikke vært så høy, men det er lyste til å vinne som gjør det slik, sier Magne Dahlberg Schei.

Målselv-spilleren var skuffet etter nederlaget, selv om Målselv ikke har noe mål om opprykk denne sesongen.

- Men det er mye artigere å vinne kamper enn å tape dem. Men i dag får vi ikke til noe spill, og Storsteinnes vil mest og vinner fortjent, sier han.

Bat jubler etter å ha punktert kampen med sin 3-1-skåring fredag kveld.

Hjemmelagets tredje mål kom også etter et pent angrep, og det var Wutthiphong «Bat» Singhatong som fikk æren av å avslutte. Fra sju meter satte han kontant et godt legg fra Sebastian Aarøen Pedersen i nettmaskene og tok med det helt luven fra Målselvs poengdrøm da det gjensto drøyt ti minutter av kampen.

- Vi har et bra lag denne sesongen, og nå har vi fått en god start. Jeg må bare spørre om hvem av lagene i Balsfjord som har seks poeng etter to kamper? gliser 19-åringen med et klart stikk til sin tidligere klubb Nordkjosbotn og deres tunge sesongstart i 4. divisjon.