Stig Edvard Sæther Foto: PRIVAT
Stig Edvard Sæther Foto: PRIVAT

Vant NM for sin kreftsyke kompis

BARDU: I går startet Stig Edvard Sæther på sin behandling mot den uhelbredelige kreftsykdommen sin i Tyskland. Med på turen fikk han beskjed om at de gamle lagkompisene i futsal vant et NM-gull som de dediserte til ham. Samtidig er givergleden stor for å skaffe ham den finansielle bistanden som behøves.

Publisert Sist oppdatert

– Det var deilig å kunne vinne et NM-gull for Stig. Denne seieren vant vi for ham, sier Marius Grønvold fra Målselv.

Han spilte futsal sammen med Stig Edvard Sæther i KSI futsal i Kristiansand i flere sesonger. Blant annet var de sammen både i VM og champions League. Søndag kunne målselvgutten for første gang heve den store pokalen som norgesmester, da Kristiansand studentidrettslag (KSI) vant NM i futsal som ble spilt i Ekeberghallen denne helga. Der var Norges 45 beste lag samlet til sluttspillet. Med på laget var det flere som har spilt sammen med Stig på dette samme laget tidligere.

– Vi bestemte oss før turneringa at denne skulle vi spille for Stig, og ingenting annet. Det er lett å tilegne spillet til Stig, som er en god kompis av oss alle, sier Marius Grønvold.

Han er både oppmann og kaptein på laget, og er stolt over at de klarte å vinne norgesmesterskapet for Stig. Særlig ettersom de langt fra var de største favorittene før turneringa startet.

– Vi sendte bilde av oss til Stig da vi var klar for finalen, og varslet ham om at denne turneringa er for deg, kompis. Det var deilig å vinne for Stig. Jeg tror det at vi spilte for Stig, fikk oss til å yte litt ekstra, sier Marius Grønvold.

Hjemme i Norge satt en reiseklar Stig Sæther og ble imponert over hva kompisene maktet på futsalbanen.

– Det er sterkt av gutta å vinne, og jeg må si at det er utrolig fint gjort av laget å spille for meg. Jeg kjenner jo også ganske mye på at jeg blir mer motivert for å komme tilbake på fotballbanen når jeg hører sånne ting, skriver Stig Edvard i en sms til Nye Troms.

Han startet i går på den behandlinga han skal gjennomgå i Tyskland.

Får Marius Grønvold og hans lagkompiser sitt største ønske oppfylt, er Stig tilbake på banen med dem snart:

- Vårt største ønske er å få Stig frisk og med på laget vårt igjen. Det er et sjokk å få høre at en ung og sprek kompis blir rammet av en sånn sykdom, sier Marius Grønvold.

Alt for bestekompisen

Han er glad for de aksjoner som er satt i gang for å finansiere den kostbare behandlinga i Tyskland. Ei behandling norske myndigheter ikke dekker kostnadene for.

Stig sin bestekompis, Vegard Moberg, dro onsdag for ei uke siden i gang ei kronerulling for den nå Rogaland-bosatte Stig Edvard for å få inn penger til behandlinga hans. Før helga ble den utvidet til en auksjon på facebook etter at flere meldte inn objekter som de ville gi til saken. Og givergleden har vært stor. Det samme har ønsket om å bidra vært gjennom at det allerede er solgt varer for flere titalls tusen.

500 000 på 48 timer

På kronerullinga som er dratt i gang har det kommet inn over en halv million kroner, og de første varene på auksjonen har allerede gitt nesten 30 000 kroner. Det før mange av de store objektene har kommet til budslutt.

– Det har vært en enorm giverglede, nærmest helt ufattelig! Vi fikk inn mer enn en halv million kroner på kronerullinga i løpet av 48 timer, sier Vegard Moberg.

– Og vi har enda mange objekter som ikke er lagt ut enda. Vi har sikkert 40 artikler til som skal legges ut, og av dem er det mange godbiter, sier Vegard Moberg.

Av de ting som til nå har høyest bud er 20 000 kroner er en signert United-drakt av Christiano Ronaldo, 12 000 kroner fire billetter til en valgfri United-kamp på Old Trafford og 10 000 kroner for en signert Tottenham-drakt. Andre ting som er lagt ut for salg er sesongkort på Alfheim, diverse signerte klubbdrakter, konsertbilletter og bekledning av ymse slag. Mange ting signert av kjente personer.

– Vi gir oss ikke med det første. Alt vi gjør handler om at vi skal få Stig frisk. Han har vært min beste venn hele livet og skal bli frisk, sier Vegard Moberg.

Minst millionen

Han dro Juleturneringa i fotball i Bardu i gang med Stig, og lover at årets turnering 4. juledag blir av det spesielle slaget med flere overraskelser. Målet med innsamlinga er minst millionen, for det er rundt det beløpet andre har brukt på tilsvarende behandlinger. Blir det penger til overs når behandlinga er over, vil det gå til et veldedig formål.

– Det skal Stig og familien få bestemme, sier Vegard Moberg.

Sikker på at bestekompisen skal vinne kampen mot kreftsykdommen.

Powered by Labrador CMS