TILBAKE: Silje Theodorsen vant kvinneklassen klart. Foto: Ivar Løvland
TILBAKE: Silje Theodorsen vant kvinneklassen klart. Foto: Ivar Løvland

Vant sekundstrid

LANGRENN: Erik Valnes vant det som ble en sekundstrid i herreklassen under Førjulsrennet hjemme på Bardufoss skisenter. 360 løpere gikk rennet.

Publisert Sist oppdatert

- Det er aldri feil å vinne slike sekundstrider, og det er alltid godt å slå de som har slått deg tidligere, smiler Erik Valnes etter langrennstriumfen på den 15 km lange fristilsdistansen.

Valnes var fire sekunder bedre enn Torgeir Sulen Hovland, med Christian Tvedt Bugge og Eirik Mikkelsen bare seks og femten sekunder bak.

- Jeg gikk et jevnt bra løp, og det er godt at vi er flere som sloss i teten. Det er en styrke for oss, selv om vi ikke alle er på samme lag, sier Erik Valnes.

Silje Theodorsen vant kvinneklassen klart.

I kvinneklassen viste Silje Theodorsen fra Kvaløysletta skilag at hun endelig begynner å komme i form. På Bardufoss vant hun med seksten sekunders margin til Lovise Heimdal. Bardu-jenta ledet halvveis på den 10 km lange distansen, men på tampen var Silje klart sterkest.

- Det er utrolig deilig å kjenne at det begynner å løsne, sier Silje, som var litt for tøff i oppkjøringa i høst.

Det ble for mye trening, men heldigvis bremset hun opp i tide og nå begynner kroppen å gi de svar hun helst vil ha.

- Å gå Førjulsrennet her er en nydelig tradisjon, og jeg tror aldri jeg har gått det under slike forhold. Uten å måtte fryse, smiler Silje Theodorsen.

Lovise Heimdal var litt «uggen» i dagene før rennet, men valgte å stille til start.

- Jeg er frisk, men det svarte ikke helt da jeg prøvde å gå litt tøffere på den andre runden. Jeg manglet det lille ekstra, sier Lovise, som gleder seg over Siljes retur med et godt løp.

- Det er ingenting som gleder mer enn at Silje kommer i form igjen, sier Lovise Heimdal.

Sivert Moen fra Mellembygd IL vant eldste juniorklasse.

I eldste juniorklassen var Sivert Moen fra Mellembygd klart best. Han slo William Nymo Melseth fra BOIF med godt over minuttet.

- Godt det etter at han slo meg forrige helg, smiler Sivert.

I jentenes 17-årsklassen ble det trippelt BOIF. Den tidligere Pioner-jenta Ingrid Andrea Gulbrandsen vant, to små sekunder foran Sofie Schjølset. Lisa Amalie Valnes kom på delt tredjeplass. Blant gutta ble Sigurd Lien fra Bardu toer i samme årsklasse.

Arrangørene og rennleder Gjermund Hol klarte å lage gode forhold for 360 løpere.

Rennleder Gjermund Hol og Bardufoss OIF kunne glede seg over mer enn 370 påmeldte løpere. Rundt 360 av dem stilte til start. Tross mye mildvær og regn denne uka, klarte arrangørene å lage fine jevne forhold. Og etter hvert gav regnet seg slik at det var stort sett to-tre varmegrader og opphold under selve rennet.

- Vi klarte å få jevne forhold, og jeg tror alle likte seg under forholdene her. Vi var egentlig aldri i tvil om at vi ville klare å lage gode løyper, tross mye regn, sier Gjermund Hol fornøyd etter at 360 løpere var vel gjennom konkurransen.

Powered by Labrador CMS