GULLJENTE: Lea Berle Horne fra Storsteinnes vant torsdag tre gull i senior-NM i vektløfting og satte like mange både norske og nordiske rekorder under mesterskapet i Skien. Foto: Privat
GULLJENTE: Lea Berle Horne fra Storsteinnes vant torsdag tre gull i senior-NM i vektløfting og satte like mange både norske og nordiske rekorder under mesterskapet i Skien. Foto: Privat

Vant tre NM-gull og satte nye rekorder

Lea Berle Horne var sliten etter en lang reise til verdensmesterskapet for ungdom i Mexico sist helg. Torsdag formiddag vant hun likevel tre gull under norgesmesterskapet for seniorer.

Publisert Sist oppdatert

Med 85 kg i rykk, 109 kg i støt og 194 kg sammenlagt vant hun NM-gullet i vektløfting for seniorer i begge disipliner og sammenlagt. I tillegg ble det nye norske og nordiske rekorder for ungdom i tillegg på alt.

– Jeg er kjempefornøyd. Selv om NM er mindre enn EM og VM, så løfter jeg her bedre enn jeg har gjort noen gang tidligere, og vinner NM som ungdom. Det var dette som var målet mitt før mesterskapet her i Skien, sier Lea Berle Horne.

16-åringen fra Storsteinnes er siste året som ungdomsløfter. Neste sesong er hun junior. Målet var å vinne senior-NM som ungdom, men hun var langt fra sikker på at det ville kunne gå. Spesielt fordi hun var svært sliten etter mesterskapet i Mexico ei uke tidligere, og ikke minst reisebelastninga etter det mesterskapet.

– Det var nesten så jeg var usikker på om jeg klarte å stille opp, sier Lea, som fyller 17 år om et par uker.

Hun hadde mer enn ti konkurrenter i klassen minus 76 kg, der det var særlig to andre konkurrenter som ga henne kamp om gullet. Til slutt skilte det fem kilo ned til sølvet.

Nå venter ei uke med ferie i Hellas for den sterke Balsfjord-jenta, før det er i gang med oppkjøring til høstens europamesterskap. Den første landslagssamlinga går i Naustdal når kroppen retter fokus inn mot EMfor ungdom. Der har hun en bronse å forsvare fra fjorårets mesterskap.

– Men først skal jeg trene bare rolig og lite den uka jeg er i Hellas, sier Lea Berle Horne.

Norges sterkeste jente/kvinne i vektløfting i sin vektklasse.

Powered by Labrador CMS