Nå kan du leie vannskuter i Malangen:

VANNSKUTERLEIE: Disse to kosa seg på fjorden for noen dager siden. Foto: Privat
VANNSKUTERLEIE: Disse to kosa seg på fjorden for noen dager siden. Foto: Privat

Varmer opp til dragrace i juli

BALSFJORD: To splitter nye vannskutere er kjøpt inn og klare for utleie fra Malangen Resort. De mest eventyrlystne kan glede seg til et eget dragrace på fjorden i juli.

Publisert Sist oppdatert

Det er fortsatt noen dager til resorten åpner igjen. Men allerede nå er det mulig å leie vannskuter fra brygga. Det er selskapet Sjødrift AS som står bak utleit.

– Det virker som om det er veldig stor interesse for dette. Skuterne vil være tilgjengelig for utleie året rundt, sier Roy Reinholdtsen i selskapet som står for de fleste vannaktivitetene ved Malangen Resort.

Reinholdtsen forteller at det har vært mulig å leie vannskuter ved brygga også tidligere.

– Men det har ikke vært den samme suksessen. Vi satser på et mer proft opplegg enn det som har vært før, sier han.

Race på fjorden

Selskapet nøyer seg ikke med utleie av skuterne. De planlegger også et større dragrace på fjorden i juli. Noe Reinholdtsen mener ikke er gjort tidligere her til lands – eller vanns.

– Jeg har forsøkt å «google», men finner ikke at det er gjort før i Norge, sier han.

Dato er allerede satt: 4. – 5. juli. Her kan alle som vil melde seg på.

– Folk kan komme med egne scootere, eller leie hos oss og delta. Søndagen er det finalerunder med premie til vinnerne. Programmet er akkurat spikra, sier Reinholdtsen.

Han forteller at de samme sjøvettreglene som gjelder for båtførere, også gjelder for vannskutere.

– Vi satser på å kjøre lovlig stil på dette.

Skepsis

Selv om de fleste virker å stille seg svært positive til vannscooterne, har noen allerede uttalt seg i negative ordlag på Facebooksiden «Malangen – ka skjer?».

– Litt skepsis vil det alltid være og det har jeg full forståelse for. Men vi holder oss tilstrekkelig langt fra land og følger vanlige sjøvettregler, så det skal ikke by på store problemer, sier Reinholdtsen.

Powered by Labrador CMS