BAKST: Balsfjord Musikkorps står bak julemessa på rådhuset, og de sto også bak all baksten som ble solgt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
BAKST: Balsfjord Musikkorps står bak julemessa på rådhuset, og de sto også bak all baksten som ble solgt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Varmet opp til julegrantenning med julemesse

STORSTEINNES: Balsfjord Musikkorps leverte både bakevarer og julestemning under årets julemesse på rådhuset. Seinere ble julegrana tent.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år arrangerer Balsfjord Musikkorps julemesse på rådhuset på Storsteinnes, samme dag som julegrana skal tennes. Lørdag var det klart for årets messe, og folk strømmet til for å handle, mens snøen lavet ned utenfor.

SE VIDEO:

Tradisjonsrikt

På messa var kommunestyresalen, tradisjonen tro, fylt opp med utstillere som solgte forskjellige produkter som de har laget selv. Håndarbeid, kunst, bøker og bakevarer blant det som kunne kjøpes for de som tok turen innom messa. Bakevarene var det arrangørene i korpset som sto for.

– Det er medlemmene i korpset som baker. Så gir på en måte medlemmene det de har bakt, vi selger det og så går inntektene til korpset, forteller May-Liss Norbye i Balsfjord Musikkorps til Nye Troms.

Balsfjord Musikkorps står bak julemessa på rådhuset, og de sto også bak all baksten som ble solgt.

Hun forteller at inntektene som korpset får fra sin årlige julemesse er ei inntekt som de er avhengige av for å drive korpset.

Julestemning

Og mens mange av de som besøkte messa gikk hjem derfra med poser fulle av bakevarer, juleduker eller hjemmestrikka votter, gikk de sannsynligvis også hjem med litt mer julestemning enn de kom med.

– Det er klart. Det er masse julevarer, så skal vi etterpå se mange glade unger mens vi spiller på julegrantenninga. Det er alltid hyggelig, så vi håper jo at vi klarer å spre litt julestemning, sier Norbye.

Julemessa på rådhuset har blitt en tradisjon på Storsteinnes, og arrangeres i forkant av at julegrana tennes.

Ei som får julestemning av å dra rundt på ulike julemesser i førjulstida, er Ragnhild Furustøl Jenssen. Hun stilte på messa på Storsteinnes med en rekke advents- og juleløpere, juleputer og sokker hun hadde strikket.

- Jeg synes det er trivelig. Egentlig er jeg så gammel at jeg skulle jo sittet hjemme i gyngestolen, men det er så koselig å møte folk. Jeg har drevet med handel siden i -89, så jeg synes det er koselig, sier Furustøl Jensen.

Kjøp og salg

Og Furustøl Jensen er godt fornøyd med salget sitt, en drøy time inn i årets julemesse.

– Salget er veldig bra. Jeg er egentlig bestandig fornøyd, sier hun til Nye Troms.

Ei som var blant dem som brukte penger på messa, heller enn å tjene dem, var Bente Nysted. Hun hadde kjøpt alt fra tennbriketter til honning, og flere av tingene hun hadde handlet inn var julegaver som skal under ulike trær om noen uker.

– Jeg synes det er så flott at de har lokale varer. Det liker jeg veldig godt, sa Nysted.

Hun var også fornøyd med å ta med seg hjem en god dose julestemning.

– Å spre litt julestemning her, det får de til, sier Nysted.

Powered by Labrador CMS