Tinestafetten:

Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten
Tinestafetten

Vått og grått, men humøret på topp

Sjelden har været vist seg fra ei dårligere side for Tinestafetten enn tilfellet var på Moen stadion torsdag. Heldigvis hadde deltakerne godt humør.

Publisert Sist oppdatert

Seks skoler med totalt 22 lag var påmeldt til torsdagens Tinestafett på Moen stadion. Der ventet snøslaps på bakken og regn i lufta da de løpeklare skoleelevene fra Målselv kommune ankom tartandekket og gressmatta innenfor.

– Jeg har trent litt hjemme, så her blir det full fart fra start til mål, sier Runa fra Mellembygd kultur- og oppvekstsenter.

Hun er klar for å løpe andre etappe i Åpen klasse på barnetrinnet. Sammen med henne står Isabella fra Olsborg, Mia fra Fagerlidal, Oliver fra Bjørkeng og Leonora fra Karlstad og er like klare for den andre etappen på den åtte etapper lange Tinestafetten. Hver etappe på 200 meter.

Se video: [realtert30216]

– Jeg gruer meg litt – og gleder meg litt, sier både Mia, Oliver og Leonora.

30 år med løping

START: Her stikker fem lag ut fra start på den første etappen for 7. klassetrinn, og da er litt vann i indre bane ingen hindring.

Tinestafetten er som massemønstring som er et samarbeid mellom Norges Friidrettsforbund og Tine, og har vært arrangert årlig siden 1993. Formålet er å dele løpeglede med skoleelever over hele landet.

I Målselv har idrettslinja ved Bardufoss videregående skole vært arrangør på Moen stadion i en årrekke. Madelen Nordli Markhus, Hedda Nesholen Josefsen, Eline Astrid Bjørnsund og Amund Brynjarsønn Håker var stevneledere til årets arrangement. De fikk litt «sjokk» over snø på bakken da de ankom Moen stadion for de siste forberedelser torsdag morgen.

Viktig med kos

STARTKLARE: Leonora (t.h.) fra Karlstad, Oliver fra Bjørkeng, Mia fra Fagerlidal, Runa fra Mellembygd og Isabella fra Olsborg er klare for å løpe andre etappe i Tinestafetten.

– Å sope bort regn fra løpebanen var ikke helt med i beregninga vår, men da oppvarminga startet var stemninga på topp. Selv om været ikke er helt bra, er det viktig at ungene koser seg, og det føler vi at de gjør, sier Madelen Nordli Markhus.

STEVNELEDERE: Madelen Nordli Markhus (t.h.), Hedda Nesholen Josefsen, Eline Astrid Bjørnsund og Amund Brynjarsønn Håker fra idrettslinja på Bardufoss videregående skole var stevneledere under Tinestafetten torsdag.

Det er elevene på andre året på idrettslinja som er hovedarrangører, med elever fra det første året som medhjelpere.

– Det er veldig mye god læring i å arrangere en stafett som denne, og det er mye mer jobb enn vi først trodde, sier Madelen Nordli Markhus.

Gjerne en stor

VEKSLING: Her stikker Oliver fra Bjørkeng oppvekstsenter ut på sin etappe.

Tidligere år har også skoler fra kommuner rundt Målselv vært med, slik at det på det meste har vært dobbelt så mange deltakere på Moen stadion som det var denne gang. Årets arrangører skulle gjerne sett at flere kommuner samlet seg om ett stort arrangement, i stedet for å spre dem rundt på flere skoler.

– Det er mye morsommere å arrangere når flere er med på ett sted, sier Madelen Nordli Markhus.

Fornøyde

GLADE LØPERE: Tross dårlig vær koste de fleste seg på Tinestafetten, som Amanda (t.h.), Stine, Hanna, Emma, Elias og Julie.

Amanda fra Olsborg skole og Stine, Hanna, Emma, Elias og Julie fra Fagerlidal skole er alle fornøyd med innsatsen sin i årets stafett:

– Det var slitsomt, men gøy, sier de.

For et par-tre av dem endte med seier i sin klasse. For Amanda ble det tredjeplass på hennes stafettlag.

– Å komme hit å springe er uansett artig, og så er det godt med en fridag fra skolen, sier hun og smiler.

VEKSLING: Prikkfri veksling for Mellembygd kultur- og oppvekstsenter mellom tredje og fjerde etappe.

– Å løpe på banen her er mye bedre enn i terreng eller etter vei, så dette er bra, sier vennegjengen fornøyd.

Litt våte av regnet, men godt fornøyde med egen innsats.

Powered by Labrador CMS