NÅ KAN DET KJØRES OPP: Motorsykkelens dag er i mai. Nå kan ferske MC-førere være med å markere dagen. Foto: Kari Anne Skoglund (illustrasjon)
NÅ KAN DET KJØRES OPP: Motorsykkelens dag er i mai. Nå kan ferske MC-førere være med å markere dagen. Foto: Kari Anne Skoglund (illustrasjon)

Vegvesenet åpner for MC-førerprøver igjen

MÅLSELV: Onsdag var det igjen mulig å kjøre opp til motorsykkellappen. Men førerprøve for kjøretøy med mer enn to hjul lar vente på seg.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen forteller i ei pressemelding at fra og med onsdag 29. april er det igjen mulig å kjøre opp. Vel og merke om du skal kjøre opp til motorsykkelklassene A, A1 og A2, og om vær- og føreforhold tillater det.

– Til tross for en lang periode med stengte trafikkstasjoner er vi helt i rute med oppkjøring for motorsyklistene, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

Årsaken til at det nå åpnes for å avlegge motorsykkelførerprøven, er at det er enklere med smittevern på en motorsykkel enn inne i et kjøretøy.

– Statens vegvesen og trafikkskolebransjen jobber sammen med helsemyndighetene om å ferdigstille en bransjestandard for smittevern. Det er krevende å ha opplæring og oppkjøring med flere personer inne i et kjøretøy over tid og samtidig ta tilstrekkelig smittevernhensyn. Dette gjør at både føreropplæringen og oppkjøringene ikke er kommet i gang ennå. Vi har tett kontakt med helsemyndighetene og vil starte oppkjøring også for bil og tungbil så snart vi kan, sier Harsem.

Powered by Labrador CMS