LITE ATTRAKTIV: Her er en av mange grusveier i Balsfjord som ikke er spesielt attraktiv å kjøre på i vårløysinga. (Arkivfoto)
LITE ATTRAKTIV: Her er en av mange grusveier i Balsfjord som ikke er spesielt attraktiv å kjøre på i vårløysinga. (Arkivfoto)

Veien i Fjellbygda kan bli utsatt

BALSFJORD: Fylkes­tinget prioriterer å bruke samferdelspenger på Bjarkøy­forbindelsen og Lange­sundforbindelsen.

Publisert Sist oppdatert

For en stund tilbake fikk ordføreren i Balsfjord, Ole Johan Rødvei, ei gladmelding om at fylkesveien gjennom Fjellbygda nå skulle gjøres noe med.

– Jeg fikk en telefon fra fylkesråden for samferdsel, da han ennå var fylkesråd, Terje Olsen. Han kom med gladmeldinga om at nå skulle endelig innbyggerne i Fjellbygda få skikkelig vei, sier Rødvei.

Bjarkøy og Langesund

Nå er det en mulighet for at det ikke blir noen oppgradering av den dårlige fylkesveien med det første. Den nye samarbeidskoalisjonen i Troms fylkeskommune har bestemt at de skal omdisponere de 82,7 millioner kronene som fylket skal bruke på vei.

«Troms fylkeskommune blir endelig tildelt midler til samferdselsutvikling fra staten, og dette vil partiene benytte til å øke veivedlikeholdet, satse på kollektivtilbudet og øke investeringstakten», kommer det fram i budsjettforslaget til det nye fylkesrådet.

Det er imidlertid to store prosjekter som spesielt skal prioriteres.

«Partiene lyttet til regjeringens signaler og iverksetter de to store samferdselsprosjektene som har ligget på vent i Troms fylke: Langesundforbindelsen og Bjarkøyforbindelsen. Dette vil øke næringsproduktiviteten i regionene, og det fulle potensialet for verdiskapning kan hentes ut. Med dette vil også grunnlaget for bosetting øke, og drift av kommuner effektiviseres», kommer det fram i budsjettforslaget.

Nedprioriteres

Fylkesrådet er likevel klar på at det er mye som må gjøres når det kommer til vedlikehold.

«Veikapitalen i Troms fylke er dessverre ikke i optimal tilstand, og vedlikeholdsetterslepet er stort. Partiene prioriterer flere titalls millioner til dette arbeidet og vil prioritere vedlikeholdsprosjekter løpende. Balanse­gangen mellom vedlikehold i sentraene og distriktene vil ha fokus.»

Ordfører Rødvei håper at det ikke er tilfelle at fylkesvei 288 blir nedprioritert.

– Jeg har ikke hørt noe mer i denne saken etter at jeg ble kontaktet av den tidligere fylkesråden, så hva som skjer videre, vet jeg ikke. Men når de velger å prioritere annerledes, kan det hende at det dessverre går utover noe. Dersom arbeidet med veien blir utsatt, er det veldig synd for dem som bor i Fjellbygda. De har ventet en stund på ny vei. Ikke en så rent liten stund heller, sier Rødvei.

Nå håper han at fylkesveien gjennom bygda er førsteprioritet når veietterslepet skal gjøres noe med.

– Jeg håper de er blant de første på lista, sier han.

Powered by Labrador CMS