GIKK OVER VEIEN: Jordraset gikk like nedenfor Bøasæter i Kirkesdalen. Foto: Heidi Bjerknes
GIKK OVER VEIEN: Jordraset gikk like nedenfor Bøasæter i Kirkesdalen. Foto: Heidi Bjerknes

Veien i Kirkesdalen ble stengt etter ras

MÅLSELV: Fylkesvei 171 i Kirkesdalen har vært stengt siden i morges på grunn av et jordras.

Publisert Sist oppdatert

Vegtrafikksentralen fikk melding om jordraset klokka 06.08 tirsdag morgen. Trafikkoperatør Synnøve Lukkassen forteller litt over klokka 10 at oppryddinga vil starte så snart en geolog har gitt klarsignal til begynne arbeidet med å åpne veien igjen.

– Entreprenøren har fått maskinene på plass og er klar til å starte opprydningsarbeidet. Før det kan starte må det gjøres ei vurdering om det kan gå flere skred i området, sier hun.

Heidi Bjerknes er en av dem som er berørt av jordraset like nedenfor Bøasæther i Kirkesdalen. Hun kom seg ikke på jobb i morges på grunn av raset.

– Jeg kom kjørende over en bakketopp, og så var det bom stopp. Det var like før klokka 07.00. Da var folk fra Statens vegvesen akkurat kommet til rasstedet, sier hun.

Bjerknes venter nå heime på at veien skal åpnes slik at hun kommer seg på jobb i barnehagen i Mellembygd kultur- og oppvekstsenter. Det er ingen omkjøringsmuligheter. Hun sier at hun aldri før har opplevd at det har gått skred i dette området.

Håper på snarlig åpning

Klokka 12.45 opplyser kontrollingeniør Leif Nikolaisen i Statens vegvesen at han håper veien kan åpne igjen om et par timer.

- Vi venter på en geotekniker som er på vei til Kirkesdalen. Hvis han sier at det ikke er fare for nye jordras, skal være veien åpen igjen i løpet av to timer, sier Nikolaisen.

Ifølge kontrollingeniøren er jordskredet 25 meter bredt og én meter høyt. I tillegg til å sperre veien har det tatt med seg 100 meter med rekkverk. I tillegg er to telefonstolper knekt og én telefonstolpe står på skeiva på grunn av raset.

Delvis åpnet

Klokka 14.26 melder Vegtrafikksentralen at veien er delvis åpnet, men at det er innsnevring og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av opprydningsarbeid.

Powered by Labrador CMS