Veistikker til besvær

Foto: Privat
Foto: Privat

Er det noe i anbudsutlysninga som er blitt glemt?

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Langs Sørhusveien ved Andsvatnet fra renseanlegget opp til veikrysset mot Rustafjellet, en strekning på ca. 1,5 km, registrerte jeg en mengde veistikker av plast utenfor veien. Disse veistikkene var godt synlige, da dette var før gresset var kommet for langt.

Jeg bestemte meg for å plukke disse opp. La disse i to «lunner» i veikanten. Kontaktet deretter forværelset til miljøoffiseren og bad om de kunne hentes. Dama i skranken noterte ned mitt ønske siden miljøoffiseren ikke var til stede.

Etter hvert ble den ene «lunnen» hentet. Den andre «lunnen» ligger der fremdeles. To ganger har jeg vært innom kontoret for å minne om «den glemte lunnen».

Nå går jeg ut fra at prosjektet «veistikker» blir satt ut på anbud til sivile firmaer.

Nedsettingen og for så vidt opptakingen skjer maskinelt. Problemet er når våren kommer, og veistikkene skal tas opp, at mesteparten av stikkene har brøytebilen tatt knekken på. Disse veistikkene når ikke maskinen tak i. Ingen er i grøfta og henter disse opp. Er det noe i anbudsutlysninga som er blitt glemt? Forsvaret bør derfor kvalitetssikre slike ting for ikke å få ord på seg for å være natursvin.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS