SELGER MÅLSELVSENTERET: Anne Kristin Brekke (t.v.) og Sidsel Sund Olsen overtok Målselvsenteret etter foreldrene sine i 2008, men har nå valgt å selge det til eiendomsselskapet H-2 Eiendom AS. De tror leietakerne vil nyte godt av å få en profesjonell leieutvikler, men innrømmer at det blir vemodig når de takker for seg 1. juni.
SELGER MÅLSELVSENTERET: Anne Kristin Brekke (t.v.) og Sidsel Sund Olsen overtok Målselvsenteret etter foreldrene sine i 2008, men har nå valgt å selge det til eiendomsselskapet H-2 Eiendom AS. De tror leietakerne vil nyte godt av å få en profesjonell leieutvikler, men innrømmer at det blir vemodig når de takker for seg 1. juni.

– Vemodig, men riktig

ANDSLIMOEN: En epoke er over når Anne Kristin Brekke og Sidsel Sund Olsen takker for seg 1. juni i år. Etter nesten 30 år i familiens eie skal Målselvsenteret AS overtas av eiendomsselskapet H-2 Eiendom AS.

Publisert Sist oppdatert

– Det er vemodig, men vi føler totalt sett at det var et riktig valg. Men det var ikke et lett valg, sier Sund Olsen.

I 2008 overtok hun og Brekke Målselvsenteret gjennom et generasjonsskifte, og siden da har de drevet senteret ved siden av sine fulltidsjobber. Deres tredje søster bor sørpå og ønsket derfor å bli kjøpt ut av praktiske årsaker, og derfor har Brekke og Olsen eid 50 prosent hver de siste ni årene. I oktober i fjor tok selskapet H-2 Eiendom AS kontakt med søskenparet for å høre om de kunne være interesserte i å selge senteret. Siden da har de vært gjennom mange runder med seg selv og firmaet, før de ble enige om at det ville være et riktig valg å ta.

– Vi har tre barn hver og har vært oppmerksomme på å ta noen valg i forhold til neste generasjonsskifte, sier Sund Olsen.

Torsdag forrige uke skrev de under på kontrakten, og dagen etter fortalte de leietakerne om salget. Siden de begge har full jobb, har det til tider vært veldig travelt å skulle sørge for drifta av Målselvsenteret i tillegg. Søstrene tror derfor det er positivt for leietakernes del at de får en profesjonell leieutvikler. Likevel synes de det er vemodig å skulle ta farvel med sine trofaste leietakere.

– Det som holdt oss igjen ved salg, er at vi er veldig glad i leietakerne våre. Vi har hatt et godt samarbeid gjennom alle år, så man føler at man gir fra seg noe også, sier Sund Olsen.

Veldrevet

Fra og med 1. juni overtar H-2 Eiendom AS Målselvsenteret, men man vil nok ikke merke noen fysiske forandringer på senteret. Kolbjørn Olsen AS blir også fortsatt værende i bygget, og Brekke blir fortsatt å se i korridorene.

– Den videre drifta er lik. Selv om noen andre eier Målselvsenteret, er det «business as usual». I det daglige vil ikke leietakerne merke så stor forskjell, sier Brekke.

Ola Heggseth i H-2 Eiendom AS bekrefter at de har skrevet under på salgskontrakt og ser fram til å overta senteret. Han forklarer at selskapet har kjøpt mange eiendommer i de tre nordligste fylkene de siste tre årene. Blant annet eier de Rema1000-bygget på Andselv og Finnsnes, og logistisk sett er derfor Målselvsenteret ypperlig. Han synes de har hatt en god dialog med Brekke og Olsen det siste halvåret og har bare ros å gi dem.

– Det er et bra senter med bra forretninger med gode omsetningstall, så vi vet at det er liv laga. Det virker veldig veldrevet, og vi ser fram til å overta, sier Heggseth.

Følt seg motarbeidet

Kjøper og selger har vært enige om at salgssummen skal være konfidensiell, men søstrene legger ikke skjul på at det er investert mer enn de har fått igjen på salget. For siden senterets spede begynnelse for snart 30 år siden har Målselvsenteret blitt utviklet i tre byggetrinn for å kunne romme et mangfold av butikker. Målselvsenteret sto ferdig i 1988 av Aud og Bjørnulf Olsen, som hadde fått avslag om å bygge på Andselv. I 1997 ble andre byggetrinn gjennomført, og Rimi og Fortauskafeen kunne flytte inn. Siste byggetrinn var i 2014, da Apoteket flyttet inn og Europris bygget om. Men ved hvert eneste byggetrinn har de møtt motgang, og søstrene skulle ønske at kommunen hadde vist mer velvilje og vært en medspiller når de ønsket å investere.

– Vi har investert på tross av. Vi har aldri fått høre fra kommunen at det er flott at vi investerer, sier Brekke.

De forklarer at de har lagt sin ære i at det skal være et senter av god kvalitet, men at de har måttet ta en kamp med kommunen hver gang.

– Det har kostet penger og krefter, og vi har til tider følt på både motløshet og sinne. Det har vært tøft, sier Sund Olsen.

Ved siste byggetrinn i 2014 ville ikke kommunen godkjenne søknaden, og saken ble sendt til Fylkesmannen i Troms til behandling. Da kom det omsider på plass at Målselvsenteret kan videreutvikles og utvides ytterligere siden bygget ble etablert i 1988, og at rikspolitiske bestemmelser for kjøpesenter ikke har tilbakevirkende kraft.

– Vi opplever nå at kommunen med ny ledelse er en medspiller for Målselvsenteret, og at vi har banet vei for neste eier. Vi mener vi gir fra oss et solid fundament, sier Sund Olsen.

De siste årene har senteret opplevd en god økning, og fra 2015 til 2016 har det vært en økning på ti millioner kroner i omsetning. Nå har de bare ett ønske for handelsstanden i kommunen før de takker for seg.

– Det er ingenting vi ville ønsket mer enn at Andselv sentrum og Målselvsenteret kan leve side om side og bygge hverandre opp i stedet for å bruke krefter på å bygge hverandre ned, sier søsteren.

Powered by Labrador CMS