FÅR IKKE SVAR: Fylkesmannen i Troms har fortsatt ikke fått tilbakemelding fra Tromsøregionens landbruksforvaltning etter at Fylkesmannen så seg nødt til å påpeke de ni avvikene på nytt før jul i fjor. (Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen)
FÅR IKKE SVAR: Fylkesmannen i Troms har fortsatt ikke fått tilbakemelding fra Tromsøregionens landbruksforvaltning etter at Fylkesmannen så seg nødt til å påpeke de ni avvikene på nytt før jul i fjor. (Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen)

Venter fortsatt på svar fra landbruksforvaltningen

BALSFJORD: For andre gang ber Fylkesmannen i Troms om tilbakemelding fra Tromsøregionens landbruksforvaltning.

Publisert Sist oppdatert

Det er over én måned siden forvaltninga skulle gitt tilbakemelding på hvordan de skal rette opp de ni avvikene som ble avdekket hos dem.

I midten av juli i fjor sendte Fylkesmannen i Troms rapport etter tilsyn med Tromsøregionens landbruksforvaltning. I mai samme året kontrollerte Fylkesmannen ordningene med produksjonstilskudd, spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL), nærings- og miljøtiltak i skogbruket og skogfond. Ni brudd på gjeldende regelverk ble avdekket, i tillegg til seks forhold som Fylkesmannen mente var nødvendig å påpeke for å sikre en god forvaltning av de kontrollerte ordningene. Tre uker etter svarfristen ga landbruksforvaltninga tilbakemelding hvor de redegjorde for hvordan avvikene skulle rettes opp. De mente at fastsetting og utarbeiding av tiltaksstrategi og overordnede retningslinjer for prioritering av SMIL-søknader for begge kommunene skulle gjøres innen februar i år. Seniorrådgiver Linn Marstrander hos Fylkesmannen påpekte at fristen for dette var satt til 1. november 2016 og understrekte at kommunene ikke kan påregne å få midler i år hvis de ikke har tiltaksstrategi. Hun så seg derfor nødt til å påpeke avvikene på nytt og ba landbruksforvaltningen om å komme med ny tilbakemelding.

Ingen svar

Fristen for tilbakemeldinga var 7. april i år, og en drøy måned senere har Fylkesmannen fortsatt ikke hørt noe fra dem. Marstrander sendte forrige uke en påminnelse til forvaltninga, men har så langt ikke fått svar. Dersom de ikke får tilbakemelding snart, vil hun ringe enhetsleder for landbruksforvaltninga, Jørgen Bjørkli, for å få svar på hvorfor de ikke tar kontakt.

– Dialogen har gått fram og tilbake ei stund nå. Vi har dialog med dem i SMIL-sakene og miljøtiltakene, men vi vil ha svar på det vi spør om, sier Marstrander.

Hun forklarer at landbruksforvaltninga ikke har fulgt kravene godt nok opp, og at de derfor ønsker mer tilbakemelding på hvordan de planlegger å følge opp avvikene. Dersom de fortsatt ikke får svar, forklarer Marstrander at de må se på hva de skal gjøre for å komme videre med saken. Nye Troms tok kontakt med enhetsleder Jørgen Bjørkli for å spørre om hvorfor Fylkesmannen fortsatt ikke har fått svar fra dem.

– Foreløpig ønsker jeg ikke å kommentere, sier Bjørkli.

Powered by Labrador CMS