Håper bygginga av hangar kan starte til våren:

SNART I MÅL: Målselv Industribygg vil mandag sende over det siste utkastet til leieavtale til Patria. Det er ventet at de vil signere en leieavtale på den planlagte hangaren på Bardufoss lufthavn i løpet av kort tid. ARKIV Foto: Morten Kasbergsen (Arkiv)
SNART I MÅL: Målselv Industribygg vil mandag sende over det siste utkastet til leieavtale til Patria. Det er ventet at de vil signere en leieavtale på den planlagte hangaren på Bardufoss lufthavn i løpet av kort tid. ARKIV Foto: Morten Kasbergsen (Arkiv)

Venter på leieavtale og finansiering

MÅLSELV: Utleiehangaren på Bardufoss lufthavn må stå ferdig våren 2021. Det mener styreleder Thorbjørn Nymo i Målselv Industribygg er et overkommelig mål.

Publisert Sist oppdatert

- Leietakeren trenger hangaren senest våren 2021. Det er det vi jobber ut fra, sier styrelederen.

Målselv Industribygg AS (MIAS) har laget et utkast til leieavtale. Utkastet skal nå justeres litt før det mandag sendes over til Patria. Nymo regner med at det finske konsernet vil ta stilling til leieavtalen i løpet av kort tid. Så snart avtalen er signert, starter arbeidet med å få finansiering til å bygge hangaren.

- Vi har gjort vår jobb. Nå er det Patria det står på. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i leieavtalen utover at det er en langsiktig avtale, forteller Thorbjørn Nymo.

Har valgt entreprenør

Ifølge styrelederen trenger det ikke å ta så lang tid å få finansieringa på plass. MIAS har gjort mye av jobben på forhånd. Prosjektet ble lyst ut på anbud tidligere i år. Det kom inn tre tilbud. Tromsbygg Entreprenør AS fra Storsteinnes leverte det laveste tilbudet på om lag 25 millioner kroner, og vil få oppdraget dersom den 1124 kvadratmeter store hangaren skal bygges.

- Veien videre for prosjektet er at eierne av MIAS må ta stilling til finansiering. De må skaffe til veie kapital for å bygge hangaren etter at husleieavtalen er underskrevet, sier han.

Nymo tror ikke det vil bli vanskelig å få finansieringa på plass ettersom Patria er en solid leietaker. Han har ikke fått signaler om at dette ikke kommer til å gå i orden.

- Leieavtale + finansiering = oppstart. På grunn av grunnforholdene på tomta og fordi vinteren står for døra, blir det ikke oppstart før til våren. Men det er et enkelt bygg som skal føres opp. Byggetida er estimert til minst 12 måneder.

Har fått ros

Målselv kommune eier 70 prosent av MIAS. Resten av selskapet eies av lokale entreprenører. MIAS ble etablert i 1976 for å bidra til offentlige og private etableringer i Målselv.

- MIAS har løst vårt oppdrag på fire og en halv måned. Vi har gjort vår jobb, og nå er det andre enn oss som skal finansiere hangaren. Vi har fått ros fra Målselv kommune for at vi har gjort det så kjapt. Snøballen har begynt å rulle, og nå ruller den fort, avslutter Thorbjørn Nymo.

Før MIAS kom på banen ble det i flere år jobbet for å få bygget en hangar som Patria kan leie. Det prosjektet stoppet imidlertid opp fordi Forsvaret ikke ville avgi areal til bygget. Hangaren som MIAS jobber for skal bygges på ei tomt som eies av Avinor.

Powered by Labrador CMS