Gigantisk gjest:

SVÆRT: Det var ikke akkurat et lite fly som landet på Bardufoss lufthavn fredag morgen. Snarere tvert imot. Foto: Torbjørn Kosmo
SVÆRT: Det var ikke akkurat et lite fly som landet på Bardufoss lufthavn fredag morgen. Snarere tvert imot. Foto: Torbjørn Kosmo

Verdens største transportfly på Bardufoss

MÅLSELV: Verdens største serieproduserte transportfly gjestet fredag morgen Bardufoss lufthavn.

Publisert Sist oppdatert

Antonov An-124 Ruslan er et ukrainsk produsert fly som er verdens største serieproduserte transportfly. Inntil byggingen av storebror An-225 var det også verdens største fly.

Gigantflyet har et vingespenn på 73 meter og en lengde på 69 meter. Topphastigheten til flyet er på 865 km/t. Flytypen var første gang i luften i 1982, og det har blitt brukt til å frakte lokomotiv, kraftturbiner, flyskrog, lystbåter og annet større gods.

Den militære utgaven av flytypen skal kunne laste inn 150 tonn, i tillegg til 88 personer. Blant annet skal flyet kunne frakte med seg 21 personbiler uten noen spesielle inngrep i flyet, men med nedfellbare gallerier skal flytypen kunne ta med seg 53 vanlige personbiler på to dekk, ifølge Wikipedia.

Flyet som fredag morgen landet på Bardufoss hentet personell fra Clockwork, ut fra de opplysninger vi har hentet inn, og skal lette fra flyplassen innen kort tid. Flyet kom fra Reykjavik etter en fire timers lang tur, ifølge Flighradar.

Flytypen har også tidligere vært på Bardufoss, men noen hverdagslig gjest er ikke fly av denne størrelse.

Antatov-en på nært hold i morgensol på Bardufoss.

Dette gigantiske transportflyet var fredag morgen på Bardufoss lufthavn.

LANGE AVSTANDER: Vingespennet på dette flyet er på 73,3 meter.

FORLOT: Rundt kvart over 10 fredag morgen forlot flyet Bardufoss lufthavn.

Powered by Labrador CMS