Norges råeste bakkeløp er avlyst, men:

SUKSESS AVLYST: Norges råeste bakkeløp er nå avlyst etter restriksjonene fra regjeringa som ble presentert lørdag. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
SUKSESS AVLYST: Norges råeste bakkeløp er nå avlyst etter restriksjonene fra regjeringa som ble presentert lørdag. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

– Vi begynte allerede lørdag med å tenke alternativt

MÅLSELV: Med regjeringas stopp for alle arrangement med mer enn 500 mennesker før 1. september er bakkeløpet i Målselv til sommeren historie.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT

Likevel jobber arrangørene bak bilsportarrangementene med alternative løsninger som kan bli en erstatning for den planlagte fartsfesten midt i juli måned.

– Vi begynte allerede lørdag med å tenke alternativt. Nå skal vi se om det vi tenker på er gjennomførbart, og hvis det blir mulig, kjører vi på, sier mannen bak Norges råeste bakkeløp, Jan Helge Nilssen.

Harstadværingen er hemmelighetsfull og vil ikke røpe hva det er slags alternativ løsning de jobber med, annet enn at det kun er uke 29 som er aktuell for arrangementet, altså den uka bakkeløpet i Målselv fjellandsby og de andre arrangementene skulle kjøres.

– Det er uke 29 eller ingenting. Blir det ikke noen alternativ løsning, satser vi bare på fullt mot 2021. Da blir det i hvert fall kjøring i Målselv, lover Nilssen.

Ingen bombe

For arrangørene kom det ikke som noen bombe at sommerens planlagte bilsportfest i Målselv måtte avlyses, men de var likevel ikke forberedt på at det allerede lørdag skulle komme en slik beskjed som det kulturministeren kom med. Om at forbudet for festivaler, idrettsarrangement og konserter med mer enn 500 mennesker samlet på ett sted ikke vil la seg gjennomføre før tidligst 1. september.

– Vi trodde ikke den beskjeden kom alt nå, men sånn er det. Det er andre som bestemmer dette og vet det bedre enn oss, sier Nilssen.

Flere skuffet

Norges råeste bakkeløp hadde det meste klart, og ville kunne kjøre sommerens arrangement om de så fikk klarsignal på tampen av mai måned.

– Nå er det mange som er skuffet, og det er på en måte godt å se også. Flere sier at dette er sommerens høydepunkt, og det er jo gledelig for oss å få slike tilbakemeldinger, sier Nilssen.

Når det originale bakkeløpet nå er skrinlagt, vil ikke det ødelegge spesielt mye økonomisk for arrangørene. De forsikrer at de ikke har vansker med pengeflyten, og er klar for å starte planlegginga av 2021-arrangentet.

– Vi taper ikke mye penger på dette, så det skaper ikke økonomiske problemer for oss, sier Jan Helge Nilssen.

Ekstra tid på seg

Han tar med seg at de nå får et år ekstra tid med planlegging på seg til neste store fartsfest i fjellandsbyen, og at de har god støtte fra sponsorer og støttespillere.

– Jeg tenker alle er veldig lystne på det som skal skje neste år, når det nå blir et sabbatsår for oss. Vi er topp motivert for å fortsette, understreker Nilssen.

Powered by Labrador CMS