Rådmann-nei til utbedring av Skutvikbrua:

FORVILTE: Mange må kjøre lange omveier for å besøke hverandre i Skutvika i Malangen etter at brua ble stengt for over 1,5 år siden. De har ikke gitt opp håpet om en ny bru. Foto: Sol Gabrielle Larsen
FORVILTE: Mange må kjøre lange omveier for å besøke hverandre i Skutvika i Malangen etter at brua ble stengt for over 1,5 år siden. De har ikke gitt opp håpet om en ny bru. Foto: Sol Gabrielle Larsen

– Vi blir ikke hørt

BALSFJORD: Skutvikbrua forblir stengt og ingenting gjøres med veien den står på. Slik blir det dersom rådmannen i Balsfjord får det som hun vil.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skal skjebnen til Skutvikbrua i Fjellbygda igjen opp til politisk behandling. Denne gangen med en innstilling fra rådmannen om at det ikke skal bevilges penger til prosjektering og bygging av ny bru over Skutvikelva. Hun ønsker heller ikke å bevilge penger til utbedring av Skutvikveien.

- Det er ingenting som nytter. Vi blir ikke hørt. Vi har forsøkt å ta dette opp med politikerne, men blir bare neglisjert. Det er bare sentrene som får penger. Vi er ikke så viktige. Det er i grunnen litt trist, sier Herbjørg Annie Rognmo.

Hun er en av flere i bygda som har engasjert seg sterkt for å få ny bru over Skutvikelva. Brua har siden april i fjor vært stengt på grunn av kollaps i landkarene. Dette har igjen ført til lange omveier for de som daglig benytter seg av veien.

- Brua er viktig for de som bor der. Jeg synes det er usmakelig at de ikke kan diskutere andre løsninger som finnes. Dette viser at de ikke bryr seg om hva folk snakker om og er opptatt av, sier Rognmo.

Ny bru eneste alternativ

En inspeksjon som ble gjort av kommunens bruer i august, viste at Skutvikbrua i Fjellbygda bør erstattes av en komplett ny bru. Nye beregninger viser at en slik bru vil koste rundt 1,3 millioner kroner. Politikerne ba derfor administrasjonen om å vurdere og beregne andre løsninger for brua. De listet opp rør eller omlegging av veien som mulige alternativ. En ny vurdering som er gjort viser at en helt ny bru er eneste alternativ i saken, og rådmannen går derfor inn for å skrinlegge hele prosjektet.

Ordfører Gunda Johansen (Ap) ønsker ikke å forskuttere hvordan Arbeiderpartiet stiller seg til dette.

- Rådmannens innstilling er en ting. Men det er politikere som bestemmer. Jeg kan ikke svare på hva Arbeiderpartiet vil gå for i denne saken. Det må vi snakke om først. Men det er viktig å få saken belyst, sier hun.

Administrasjonen i Balsfjord kommune har regnet på hvor mye de totale kostnadene vil bli dersom man bestemmer seg for å både bygge ny bru og utbedre Skutvikveien. Dette tror man vil koste rundt 2,6 millioner kroner.

- Akutt for brua

Senterpartipolitiker Jens-Olav Løvlid er ikke fornøyd med innstillingen til rådmannen.

- Jeg skal snakke med gruppa mi og går for å levere ett annet forslag. Her listes det opp full renovering av veien sammen med brua. Men det må være mulig å utsette arbeidet med veien noen år, til vi får det inn i et program. Men for brua er det akutt, sier han.

Balsfjord kommune har drift- og vedlikeholdsansvar for 20 bruer og underganger. Mange av disse er ikke bygd med den bæreevnen som i dag forventes av kommunale bruer.

Powered by Labrador CMS