Selma og Marie skal lose byfolket gjennom nasjonaldagen:

KLAR FOR NASJONALDAGEN: Robert Paulsrud til venstre og Ingrid Meyer til høyre er to av foreldrene i 17. mai-komiteen på Fagerlidal skole. Marie Olsen Leirvik og Selma Paulsrud (begge i midten) skal være konferansierer på nasjonaldagen. Foto: Torbjørn Kosmo
KLAR FOR NASJONALDAGEN: Robert Paulsrud til venstre og Ingrid Meyer til høyre er to av foreldrene i 17. mai-komiteen på Fagerlidal skole. Marie Olsen Leirvik og Selma Paulsrud (begge i midten) skal være konferansierer på nasjonaldagen. Foto: Torbjørn Kosmo

– Vi er ganske så spente

De har aldri vært konferansierer før, men på selveste nasjonaldagen skal Selma Paulsrud og Marie Olsen Leirvik få sin ilddåp og lose byfolket på Bardufoss gjennom selveste 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

Det er Selma Paulsrud og klassevenninna hennes Marie Olsen Leirvik som skal være konferansierer på nasjonaldagen. På tross av at de kjenner på en viss nervøsitet, så gleder de seg likevel.

– Vi skal være konferansierer mellom alle talerne og sangerne. Det er ikke noe vi har gjort før og vi er ganske så spente. Vår oppgave vil bestå av å underholde de oppmøtte, snakke om hva som skjer videre. Vi er litt nervøse, men det er fordi at det vil være snakk om så mye folk. Vi er begge glade i 17. mai fordi det er en blanding av så mye bra. Det handler om den gode maten, den gode stemningen, folkene, sangene og alt annet, sier Selma og Marie.

Her er programmet

Programmet for 17. mai på Bardufoss er klart, og en god del av det som skal skje i år står i stil med fjorårets program.

For på selveste nasjonaldagen starter begivenhetene slik:

Klokka 10.00: Korpset spiller ved Målselvtunet

Klokka 10.45: Oppmøte på Rustahøgda

Klokka 11.00: Korpset spiller «Gammel Jegermarsj», allsang av «Ja, vi elsker dette landet», barnas tale ved Astrid-Marie Karlsen og Elias Ingebrigtsen, allsang «Kongesangen», russens tale ved russepresident Erling Lygre-Edvardsen, allsang «Norge i Rødt, Hvitt og Blått», hovedtale ved Steffen Jakobsen.

Hoppeslott og gratis kino

Toget skal i år, som i fjor, gå fra Rustahøgda til Istindportalen. Etter at toget har ankommet Istindportalen vil resten av programmet fram mot 17.30 bestå av leker, hoppeslott, kafésalg og gratis kino.

I fronten for det hele, sammen med resten av foreldrene til barna i sjetteklasse på Fagerlidal skole er Robert Paulsrud og Ingrid Meyer. Sistnevnte leder 17. mai-komiteen på Fagerlidal skole.

– 17. mai er bygget på tradisjon, og vi det ser man i programmet. Vi mangler fortsatt en hall på Rustahøgda, så det er Istindportalen som har mulighet til å huse så mange folk. For å forenkle programmet starter alt på Rustahøgda og så går man i tog ned til Istindportalen. Oppmøte og de fleste av fellesarrangementene er på «høgda». Det er mange parkeringsplasser utenfor ungdomsskolen og grusplassen nært E6, men også på Bardufosstun og bak videregående eller rundt fotballhallen. Vi ber om at parkeringsplassene rundt Næringshagen holdes av til de som trenger handikapparkering, sier Paulsrud.

Har løst utfordringer

I fjor var det visse utfordringer knyttet til kaféavviklingen. Dette har arrangørene tatt grep for å motvirke i år.

– Det var en del kø- og betalingsproblemer. I år blir det en annerledes plassering på kafeen, og litt annerledes logistikk. Det blir litt mer selvbetjening i gymsalen. Betalingsløsningen vil blant annet foregå via Vipps, sier Paulsrud.

Han opplyser om at alt av overskudd vil gå til å finansiere et leirskoleopphold for sjetteklassingene, som skal arrangeres i løpet av året de er i syvendeklasse.

– Det går denne klassen som til neste skoleår blir syvendeklassinger og skal til Grytøya på leirskole, sier Paulsrud.

Powered by Labrador CMS