Foreløpige museumstall klare:

TELLER BESØK: Midt-Troms Museum jobber med å telle antall besøkende i 2018, men direktor Lisa Gay Bostwick føler seg sikker på at tallene blir minst like gode som året før. Foto: Cathrine Skogheim
TELLER BESØK: Midt-Troms Museum jobber med å telle antall besøkende i 2018, men direktor Lisa Gay Bostwick føler seg sikker på at tallene blir minst like gode som året før. Foto: Cathrine Skogheim

- Vi er godt fornøyde med fjoråret

BALSFJORD: Museumsforbundet har publisert besøksstatistikk for fjoråret. Museumsdirektør for Midt-Troms Museum, Lisa Gay Bostwick, er fornøyd med fjoråret og har enda litt å hente på tallene.

Publisert Sist oppdatert

Museumsforbundets hurtigstatistikk viser at det var 10.578.200 museumsbesøk i Norge i 2018, det er en nedgang på 2,30% fra 2017. Tallene omfatter 106 av medlemsmuseene i museumsforbundet, og de er ment å gi en første indikasjon på hvordan besøket var i museumsåret 2018.

- Noen museer har levert foreløpige tall, mens andre er endelige. Mange museer opplever nedgang i tallene for 2018, på grunn av gode besøkstall og besøksrekorder året før, skriver Museumsforbundet i en pressemelding til Nye Troms.

Ikke klare

Blant dem som ikke har tallene klare riktig ennå, er Midt-Troms Museum. Midt-Troms Museum hadde i 2017 nærmere 32.000 besøkende.

- Det vi har meldt fra om er at vi ikke har tallene klare riktig ennå, men at vi hadde minst 30.000 besøkende i fjor. Jeg er sikker på at tallet etter en grundigere opptelling blir vel så bra, om ikke bedre, enn i 2017, sier museumsdirektør, Lisa Gay Bostwick.

Hun forklarer at museet har frist på seg til 1. mars til å ha de endelige tallene klare, og at det er en stor jobb for et regionmuseum som Midt-Troms Museum å samle inn tallene.

- Vi er 11 årsverk som har 22 forskjellige lokasjoner i vårt museum. Vi har mange forskjellige støtteforeninger, venneforeninger og historielag som bruker våre bygg, så det tar lang tid å hente inn den informasjonen. Det er en uhyre vanskelig jobb, sier Bostwick.

Godt år

Hun er likevel sikker på at MTMU har hatt et veldig godt år i fjor.

- Så tallene fra museumsforbundet må tas med en klype salt til vi har fått talt skikkelig opp. Vi har satset veldig på økt bruk av anleggene våre, og det tror jeg skal vises i tallene, sier direktøren.

Hun forklarer at det er veldig få turister, og aller flest lokale, blant de som besøker Midt-Troms Museum, men at det nok vil endre seg når barnemuseet på Finnsnes er på plass.

- Da vil vi komme opp mot 50.000 i besøkstall, sier hun.

Hun forteller at besøkstall ikke er så viktige for museet som mange tror, fordi de ikke er tilknyttet til tilskudd museet får inn, men at tallene gir et bilde på hvor godt museet har lager vellykkede arrangementer som treffer publikum.

- Sånn sett vil jo alle vil ha gode besøkstall, fordi det er et tegn på at det du gjør treffer folket, sier Bostwick.

Powered by Labrador CMS