Håper på kompensasjon fra staten:

BESTE KVINNER SIST GANG: Vinner Astrid Øyre Slind omkranset av japanske Masako Ishida og Anna Svendsen etter 2019-utgaven av Reistadløpet. Nå er 2021-utgaven avlyst. Foto: Ivar Løvland
BESTE KVINNER SIST GANG: Vinner Astrid Øyre Slind omkranset av japanske Masako Ishida og Anna Svendsen etter 2019-utgaven av Reistadløpet. Nå er 2021-utgaven avlyst. Foto: Ivar Løvland

– Vi føler at vi ikke hadde noe valg

BARDU/MÅLSELV: Det tradisjonelle Reistadløpets 2021-utgave er avlyst. Nå håper arrangørene at et par digitale nyvinninger skal gjøre at mange likevel tar turen over fjellet fra Setermoen og til Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

– Vi føler at vi ikke hadde noe valg, slik smittesituasjonen er nå og hvordan det ser ut fremover. Vi måtte bare avlyse det tradisjonelle Reistadløpet, sier Jørn Erik Berntsen.

Han er leder av organisasjonskomiteen og styreleder for Reistadløpet AS, og sammen med daglig leder Ivar Holand måtte han onsdag kaste kortene og si at årets Reistadløp blir avlyst i den form vi kjenner det. Dermed rammes turrennet fra Setermoen til Bardufoss av avlysning for andre året på rad på grunn av covid-19-pandemien.

– Det er klart det er en veldig uheldig situasjon for oss, men vi står i en ekstraordinær situasjon alle sammen, hele Idretts-Norge og vi som nasjon. Men tross alt er dette bare et skirenn, og mange andre har det mye verre. Det får vi ta med oss og tenke over, sier Berntsen.

Dempet utgiftene

Så langt er signalene fra deres sponsorer og støttespillere at to år med avlysning ikke vil påvirke deres interesse for å bidra og være med. Men to år med mindre inntekter vil vises på bunnlinja til selskapet.

– Vi har vært bevisst på at dette kunne komme til å skje, så vi har dempet kostnadene våre mest mulig. Vi håper selvsagt på kompensasjoner fra staten som kan hjelpe oss, men totalt sett er det uten tvil negativt at vi må avlyse den tradisjonelle utgaven av rennet, sier Jørn Erik Berntsen.

Erstatninger

Daglig leder Ivar Holand hadde mange lyspunkt foran årets renn, med blant annet nye turoperatører som hadde lagt inn Reistadløpet i sine planer og flere pro-team og løpere enn noen gang tidligere på startlista. Derfor føles ei ny avlysning ekstra negativt for arrangørene, og desto viktigere har det vært for dem å komme opp med alternativer. De har de på plass i form av QReistadløpet og VirtuellReistadløpet.

– Vi håper de to utgavene vil gjøre at mange likevel vil delta på årets renn, sier Ivar Holand.

Flere renndager

QReistadløpet skjer ved at løperen kan registrere seg ved start, midtveis og i mål på den tradisjonelle distansen med start på Storlømyra og målgang på Bardufoss ved QR-kode på mobiltelefonen. Løpet kan gjennomføres fra skjærtorsdag til og med andre påskedag, i tillegg til lørdag og søndag de to påfølgende helgene. Da skal traseen være nykjørt senest til klokken 10 på morgenen. VirtuellReistadløpet skjer ved registrering fra hvor som helst i verden på pulsklokke eller annen digital løsning der 30 km på ski kan lastes opp til EQ-timing sine systemer. Ved begge tilfeller får deltakerne registrert deltakelsen og får dette med på sin «adelskalender».

Vil hjelpe til

– Vi vil gjerne holde løperne våre «varme» så de ikke glemmer oss. Den virtuelle deltakelsen er særlig for dem som bor fysisk langt unna traseen og som ikke kan komme for å fullføre den over fjellet her, sier Jørn Erik Berntsen.

Han lover at de som arrangører skal hjelpe til så godt de kan om noen trenger hjelp til å få til de ulike registreringene. De regner med at påmeldingssystemet til EQ-timing har alle tekniske løsninger med tanke på å få dette på plass i løpet av senest torsdag denne uken.

Taper mye

Reistadløpets styreleder understreker at de som arrangører med ei ny avlysning går glipp av to år med utvikling, forbedring og aktualisering.

– Slik taper vi også helt klart på ei ny avlysning, men trøsta, selv om den er mager, er at vi ikke er alene i båten. Dette er noe som rammer mange, sier Jørn Erik Berntsen.

De to nyvinningene for året vil ikke bli videreført når Reistadløpet til neste år forhåpentligvis er tilbake i sin tradisjonelle form:

– Nei, vi ønsker å ha en stor renndag, en folkefest og en massemønstring som før. De to løsningene vi har valgt for i år er nødløsninger. Men to gode nødløsninger, sier Jørn Erik Berntsen.

Powered by Labrador CMS