Drop-in-vaksinering av tredje dose:

VAKSINERING: Framover vil de som jobber dagtid og de som pendler få større mulighet for å la seg vaksinere med tredje dose av koronavaksinen i Balsfjord. Arkivfoto: Tone Spieler / NTB
VAKSINERING: Framover vil de som jobber dagtid og de som pendler få større mulighet for å la seg vaksinere med tredje dose av koronavaksinen i Balsfjord. Arkivfoto: Tone Spieler / NTB

– Vi håper å nå ut til flere

BALSFJORD: De over 45 år som enda ikke har fått satt tredje dose, får nå mulighet til å stikke innom uten oppsatt time. Samtidig åpner BBS dørene igjen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 8. desember er det åpna for vaksinering på ettermiddagen. De som ikke rekker dette, får ny mulighet lørdag 18. desember. Da holder Helsesenteret på Storsteinnes åpent på formiddagen. I tillegg er det mulig å få vaksine uten oppsatt time midt på dagen på datoene 13. desember og 15. desember.

– Vi prøver å nå ut til flere. Det er mange som pendler. Derfor har vi funnet noen ettermiddager og en lørdag som vi håper vil passe flere, sier kommunalsjef Rigmor Hamnvik.

Også for etternølere

Men tilbudet gjelder kun for de over 45 år. Dersom du er mellom 45 og 65 år må det ha gått et halvt år siden forrige dose. For de over 65 år må det ha gått minst fem måneder.

Kommunalsjefen er tydelig på at dette også gjelder for de som av ulike grunner enda ikke har tatt dose en og to.

– De er også hjertelig velkommen til å ta vaksinen, sier Hamnvik.

Sårbare og utsatte grupper – under 45 år – får også tilbud om å ta tredje dose.

– De får egne innkallinger.

Fortsatt litt smitte

Hamnvik forteller at Balsfjord er i rute med vaksineringen av tredje dose.

– Vi kan ikke vaksinere hurtigere enn det er lagt retningslinjer for, sier hun.

De siste ukene har det blomstra opp en del smitte i kommunen. I helga var det ingen nye smitta. Mandag kveld kom det ett nytt tilfelle som er i nær familie med en kjent smitta.

– Det er enda en del smitte i kommunen. Jeg er spent på de nye nasjonale reglene som kommer og hva de vil medføre, sier Hamnvik.

Åpner sykehjemmet

I november ble Balsfjord bo- og servicesenter stengt for besøkende etter at det ble påvist koronasmitte i tilknytning til sykehjemmet på Storsteinnes.

– Sykehjemmet har åpna alle avdelinger for besøkende fra og med i dag, med de smittevernsreglene som gjelder. Det er munnbind på når man kommer, og man må avtale tid på forhånd, sier Hamnvik.

Powered by Labrador CMS