Endelig kan naboklubbene møtes til kamp:

FOTBALLVENNER: NIL-spiller Marco Bansi (10) og BOIF-spiller Martin Nordbakken Presthaug (12) var gode fotballkompiser etter kampslutt. Foto: Ivar Løvland
FOTBALLVENNER: NIL-spiller Marco Bansi (10) og BOIF-spiller Martin Nordbakken Presthaug (12) var gode fotballkompiser etter kampslutt. Foto: Ivar Løvland

– Vi har savnet å spille kamper

NORDKJOSBOTN: Endelig kan det spilles fotballkamper i barneidretten på tvers av kommunegrensene. Det har vært sårt savnet av mange unge ballkunstnere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har jo fått dratt på banen og trent, men jeg har savnet kampene. Det er godt at vi nå kan spille igjen, sier Marco Bansi.

10-åringen spiller på Nordkjosbotn IL, og sammen med sine lagkamerater på NIL G12 QPR spilte de tirsdag hjemmekamp mot Bardufoss OIF sitt lag i samme klasse. I en forrykende fotballkamp mellom to gode lag endte det 5–5 til slutt.

– Det var to gode lag som møttes. Jeg er fornøyd med uavgjort, sier 12 år gamle Martin Nordbakken Presthaug.

Litt mer kamper

BOIF-spilleren har også savnet å kunne spille kamper som normalt. Inntil nylig kunne begge klubbene kun spille mot lag innenfor egen kommune, og for både NIL og BOIF innebar det bare kamper mot ett annet lag. NIL kunne bare spille mot laget til Storsteinnes IL, mens BOIF kun hadde Målselv IL som mulig motstander. Men etter litt mer åpning for barneidretten nylig, kan klubbene spille mot lag fra sine nabokommuner.

– Å bare kunne spille mot Målselv var kjedelig, så jeg er glad det er åpnet litt. Nå kan vi også spille mot lag i Balsfjord og Bardu, sier Martin.

Det ble mange fine og tett dueller i tirsdagens oppgjør på Nordkjosbotn kunstgressbane.

– Vi har lurt mye på når vi kunne spille kamper, så nå håper jeg det vil åpnes enda mer, sier NIL-spiller Marco.

Full fart

De to 12-årslagene leverte en morsom og fin forestilling i 7-erserien tirsdag kveld. Til pause sto det 2–2, og lagene byttet på å være i føringa. Til slutt endte kampen 5–5 etter at sjansene nærmest haglet begge veier de siste minuttene.

– Det var veldig spennende på slutten. For motivasjonen sin del er det viktig å vinne, men man må lære seg å tape også, sier Marco Bansi.

Det var mange gode skuddforsøk i kampen.

Dedikerte spillere

Han spiller på et NIL-lag som faktisk har to lag i 12-årsserien. I tillegg har de et lag i 11-årsserien, men spillerne på de tre lagene trener sammen til daglig.

– Vi har valgt å slå sammen lagene på trening, og det fungerer veldig bra. Her er mange dedikerte og flinke spillere, en kjempefin gjeng, sier en av klubbens trenere, Kristian Mikael Berg.

Dette er laget til NIL G12 QPR og deres trenere.

Mye frustrasjon

Sammen med både trenere og spillere har det vært mye frustrasjon over strenge restriksjoner og avlyste kamper. For i en kommune som knapt har smitte, har de heller ikke fått spilt mot nabokommuner uten smitte. Fortsatt kan ikke NIL-lagene spille mot lag fra Lyngen.

– Vi forstår ikke så mye ut av det, samtidig som trenere fra alle kommuner kan møtes for å drikke øl, for å sette det på spissen, sier Berg.

Ikke lett å skjønne

Heller ikke BOIF-trener Marianne Werstad har full forståelse for alle regler de har måttet følge:

– Nei, det er ikke lett å skjønne så mye av dem, men vi må bare følge det som bestemmes. Kretsen gir beskjed når kamper må avlyses, sier Marianne Werstad.

Dette er laget til BOIF G12 og trener Marianne Werstad.

Mistet spillere

I BOIF har de merket et frafall blant yngre fotballspillere, men Werstad vil ikke bare skylde på korona.

– Det kan godt være at det går generelt på interesse for fotball at vårt lag har mistet tre spillere fra i fjor. Jeg synes guttene på laget har klart å holde motivasjonen godt oppe, og de har deltatt full ut på også løpeøkter i vinter, roser Marianne Werstad.

Kampen endte 5-5, etter mange sjanser begge veier. Her er det nesten så det lykkes for gjestene.

Klubbens framtid

Kristian Mikael Berg håper de i NIL klarer å holde på alle spillere når de blir eldre. I dag har de også flere spillere fra Storfjord og Laksvatn blant de 25 som trener sammen fra 10-12 år.

– Akkurat nå ser det veldig lyst ut. Det blomstrer i klubben, og slik interesse er veldig artig. Dette er framtida som gjør at vi på sikt får et A-lag i klubben, sier Kristian Mikael Berg tilfreds.

Powered by Labrador CMS