LEDER:

Vi heier på Trine

OFFENSIV: Daglig leder Trine Skaarup i Nasjonalfossen Turistsenter AS. Foto: Toril Foshaug
OFFENSIV: Daglig leder Trine Skaarup i Nasjonalfossen Turistsenter AS. Foto: Toril Foshaug

16 år etter at den ble kåret til nasjonalfoss av NRK Nitimens lyttere, er det fortsatt noe uforløst med Målselvfossens status. Det håper vi vil endre seg i takt med at Trine Skaarup setter sitt preg på området og omgivelsene.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

• Trine Skaarup overtok i slutten av april drifta av turistanleggene ved Målselvfossen gjennom selskapet Nasjonalfossen Turistsenter AS. Hun kommer opprinnelig fra Danmark, men er bosatt på Rundhaug i Målselv. Nå har Skaarup gjort de første grepene for å gi området ved Norges nasjonalfoss en ny giv. Og alt tyder på at det bare er begynnelsen. Den daglige lederen er et oppkomme av energi, kreativitet og positivitet. Det lover særdeles godt for et område som ennå ikke har vært i nærheten av å hente ut potensialet som nasjonalfoss-statusen gir. 16 år etter at den ble kåret til nasjonalfoss av NRK Nitimens lyttere, er det fortsatt noe uforløst med Målselvfossens status. Det håper vi vil endre seg i takt med at Trine Skaarup setter sitt preg på området og omgivelsene.

• De siste årene har det vært en del negativitet rundt Målselvfossen. Eksempelvis har parkeringsavgifta som ble innført for personbiler i 2012 vært forhatt blant både lokalbefolkninga og turistene. Den har gjort at det er mange i Målselv som ikke har besøkt Målselvfossen på flere år. De gamle driverne var i sin fulle rett til å innføre parkeringsavgifta, men den bidro samtidig til at Målselvfossen fikk et negativt omdømme. Derfor er det bra at Trine Skaarup har fjernet parkeringsavgifta for personbiler. Det har allerede blitt godt mottatt av de besøkende.

• Samtidig er det ikke nok å kun fjerne den omstridte avgifta. Det er ingen steder i Målselv som har parkeringsavgift, men det betyr ikke nødvendig at det kryr av folk der. Skal et sted være attraktivt, må det ha noe ekstraordinært å tilby. Noe som gjør at folk har lyst til å komme tilbake gang etter gang. Ved Målselvfossen er det fossen, laksefiske og naturen som lokker. Det krydret med god hjemmelaget mat ved Nasjonalfossen Turistsenter og god service vil være en uslåelig kombinasjon. Da vil folk legge igjen penger der, og de vil føle at de får noe igjen for pengene. Det vil bidra til at Målselvfossen kommer seg ut av den nedadgående spiralen og gjør et stort byks framover i anseelse. Både lokalt og nasjonalt. For Målselvfossen er mye mer enn bare festivaler fra vår til høst.

• Trine Skaarup har selvfølgelig også en plan med laksesjået. Sjået har hatt en brokete historie siden det ble tatt i bruk på midten av 1990-tallet. Senest for to år siden ble anlegget utsatt for hærverk da noen knuste glasset i laksevinduet så vannet strømmet inn i laksesjået. Nå ligger det an til at inngangsbilletten til sjået skal fjernes. I stedet ser den daglige lederen for seg at folk kan gi frivillige donasjoner. Målet er at donasjonene skal gå til drifta av laksesjået, og blir det penger til overs skal det gå til arbeid for å ta vare på villaksen. Det er både dristig og spenstig å ikke lenger ta betalt fra folk som vil se laks i fri dressur. Det koster tross alt en del penger å drifte laksesjået. Samtidig vil gratis adgang gjøre at enda flere folk benytter seg av tilbudet, og vi er overbevist om at det er mange som vil donere penger til formålet.

• Vårt inntrykk er at Skaarup er ei dame med hjerte for Målselv. Det har hun da også vist ved å gå inn i styret i Rundhaugmartnan. Hun brenner for det hun gjør, og har bestemt seg for å være engasjert i det som skjer i bygda og lokalsamfunnet. Det er også særdeles viktig at hun tar tak i nasjonalfossen som begrep når hun skal selge inn Målselvfossen i inn- og utland. Målselv kommune har brukt begrepet litt, men det ingen som tidligere har markedsført Målselvfossen som nasjonalfoss. Merkevarenavn er viktig. Det er en slik merkevare Skaarup nå er i ferd med å bygge opp. Med en glød og et engasjement som lett smitter over på andre. I våre ører høres det ut som oppskrifta på suksess. En nasjonalfoss-suksess.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS