Setermoen-rektoren har ei oppfordring når elevene starter på skolen til uka:

VÆR FORSIKTIGE: Rektor Heidi Midttun forteller at det er ved parkeringsplassen ved levering og henting av unger det er farligst for skoleelevene. Hun oppfordrer foreldre til å slippe av ungene ved stoppestedene, og aller helst til å gå med dem til skolen. Foto: Nora Alette Sandberg
VÆR FORSIKTIGE: Rektor Heidi Midttun forteller at det er ved parkeringsplassen ved levering og henting av unger det er farligst for skoleelevene. Hun oppfordrer foreldre til å slippe av ungene ved stoppestedene, og aller helst til å gå med dem til skolen. Foto: Nora Alette Sandberg

– Vi ønsker at flere går til skolen

BARDU: Til uka starter det nye skoleåret. Rektoren ved Setermoen skole håper flere foreldre vil velge føttene i stedet for bilen når de skal følge barna til skolen.

Publisert Sist oppdatert

Til uka starter hundretusener av elever over hele landet på skolen igjen. For noen blir det et gjensyn med skolekamerater og lærere, mens andre setter seg på skolebenken for første gang i sitt liv. De fleste skolene i Bardu, Målselv og Balsfjord tar imot elevene allerede på mandag, men Setermoen skole har valgt å utsette skoledagen til onsdag. Rektor Heidi Midttun ser fram til å ta imot gamle og nye elever, og håper både foreldre og andre trafikanter tar ekstra hensyn i trafikken. Spesielt rundt skolens område.

– Vi er spesielt opptatte av trafikken rundt skolen, fordi vi har en skole som er omgitt av mange veier. Vi er redde for at det skal oppstå farlige situasjoner, sier Midttun.

Gå til skolen sammen

Hvert år informerer skolen nye foreldre og foresatte om retningslinjene de har knytta til skyss. Noen år har også politiet møtt opp til skolestart for å dirigere trafikken og oppfordre foreldrene til å stoppe på de angitte stoppestedene til skolen. Midttun ønsker at de som kjører barna til skolen, velger stoppesteder som ikke krysser skoleveien. På Setermoen er det godt med gang- og sykkelvei og løsninger som gjør at elevene kan komme seg trygt til skolen. Det er ved parkeringsplassen hvor andre elever leveres og hentes, at det kan bli spesielt trafikkfarlig. Midttun har derfor ei klar oppfordring til foreldrene.

– Vi ønsker at flere skal gå til og fra skolen. Der har foreldrene også en kjempeviktig jobb; å gå sammen med ungene de første dagene for å vise dem riktig og trafikksikker vei og lære dem å være trygg i trafikken, sier rektoren.

Skolen kan ikke forby de yngste å sykle til skolen, men Midttun oppfordrer foreldrene til å følge Trygg Trafikks anbefaling om at man ikke sykler til skolen før man er ferdig i 4.klasse. I løpet av 4.klasse får de sykkelopplæring på skolen.

– Det er noe helt anna å sykle med skolesekk på ryggen enn uten noe som helst. Hvis de skal sykle, så må i hvert fall foreldrene sykle med dem de først gangene, sier hun.

– Ta et oppgjør

Midttuns oppfordringer er helt i tråd med Trygg Trafikk sine oppfordringer. Torsdag sendte de ut ei pressemelding hvor de oppfordrer foreldre til å ta et oppgjør med egen bilkjøring.

– Foreldre gjør skoleveien farligere når de kjører helt inn til skoleporten. Alle ønsker en tryggere skolevei, men da må det bli færre biler rundt skolen, sier distriktslederen i Troms, Elsa Klemetsen i pressemeldinga.

I likhet med Setermoen-rektoren, mener hun de voksne må vurdere om de kan følge barna til fots i stedet for. Trygg Trafikk anbefaler også å etablere ei såkalt «hjertesone» rundt skolen for å gjøre nærområdet til skolen sikrere. Andre tiltak kan være å lage følgegrupper, legge til rette for god sykkelparkering eller at foreldre står hjertesonevakt på utsatte steder.

– Vi oppfordrer foreldre som ønsker å lage hjertesone rundt sine barns skole til å ta kontakt med FAU, skolen eller kommunen slik at de sammen kan finne den beste løsninga, sier Meisfjord.

Powered by Labrador CMS