Linda er fersk daglig leder på Bardufosstun:

NY DAGLIG LEDER: I høst starta målselvdama Linda Nordgård Holmebukt i jobben som daglig leder av Bardufosstun AS. Det angrer hun ikke på. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
NY DAGLIG LEDER: I høst starta målselvdama Linda Nordgård Holmebukt i jobben som daglig leder av Bardufosstun AS. Det angrer hun ikke på. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

– Vi skal jobbe for å utvikle oss

BARDUFOSS: Idrett og husmannskost står i fokus på Bardufosstun. Den ferske daglige lederen ønsker å bygge videre på hotellets gode rennommé i idretten og på kjøkkenet.

Publisert Sist oppdatert

Den 1. september starta målselvdama Linda Nordgård Holmebukt i jobben som daglig leder av Bardufosstun AS. Hun tok over etter André Bjørnås Bergland som slutta i sommer. Tidligere har Nye Troms skrevet at Bardufosstun fikk 16 søkere til stillinga som daglig leder da de lyste den ut i begynnelsen av april. Flere av dem var ifølge styret svært godt kvalifisert.

– Det er veldig spennende, og mye å sette seg inn i. Samtidig er det også mye likt min tidligere jobb, bare i en annen bransje, sier Linda Nordgård Holmebukt om jobben som daglig leder av Bardufosstun AS.

– Ligger folks hjerter nært

Linda Nordgård Holmebukt forlot nemlig det nordnorske hestesenteret på Olsborg for å gå over til det nordnorske idrettssenteret. Hun er utdanna kokk og lærer.

– Jeg har litt erfaring fra bransjen via kokkeyrket, men jeg blander meg ikke direkte inn i det faglige på kjøkkenet, for det er veldig flinke folk som jobber der, sier Linda.

Hun jobba ti år som lærer, fem år på Olsborg skole og fem år Bardufoss ungdomsskole, før hun ble daglig leder ved Nasjonalt senter for nordlandshest/lyngshest på Olsborgmoen. Lokalt mest kjent som Nordnorsk hestesenter. Hest har hun hatt fra 1990 til 2009, og hestesenteret kjente hun godt når hun starta der.

– Fokuset på idrett her på Bardufosstun kan sammenlignes med hva jeg opplevde på hestesenteret. Man jobber med noe som ligger folks hjerter nært, og folk er engasjerte, sier Nordgård Holmebukt.

Hun trives godt, og angrer ikke på at hun starta i jobben som daglig leder av Bardufosstun. Hun takker også sin tidligere arbeidsplass for muligheten de ga henne.

I høst starta målselvdama Linda Nordgård Holmebukt i jobben som daglig leder av Bardufosstun AS. Det angrer hun ikke på.

– Jeg er veldig takknemlig for den muligheten jeg fikk av hestesenteret, og for at både hestesenteret og Bardufosstun tør å staste på noen uten tung lederbakgrunn, sier Nordgård Holmebukt.

Mens hun jobba på hestesenteret tok hun bedriftsøkonomiutdannelse, som er nyttig i jobben som daglig leder.

Senter for idrett

Fra starten av har Bardufosstun vært et senter for idretten, og hele 86 prosent av aksjene eies av Norges Idrettsforbund. De resterende eies av Troms idrettskrets, som blir Troms og Finnmark idrettskrets fra 1. januar.

– Bardufosstun er ei kommersiell bedrift, eid av idretten med fokus på idretten og dens behov. Med gangavstand til mange idrettsfasiliteter som er ganske unikt for et sted som dette, er det gode muligheter for trening rett utfor døra, mener Nordgård Holmebukt.

På Bardufosstun er det i dag 18 ansatte, og rundt 12 årsverk.

– Det er kjøkken, renhold, resepsjon og meg, sier Linda.

Nordgård Holmebukt opplyser om at mange av helgegjestene på Bardufosstun er der på grunn av idrett. Andre brukere av hotellet er større og mindre firma, Norwegian sitt flycrew og Forsvaret. Det er 31 rom i hotellfløya, åtte rom i annekset og fire hytter, i tillegg til kurslokaler for inntil 100 personer.

– Vi har overnattingsplass til rundt 150 stykker med fullt oppfylte rom, sier Nordgård Holmebukt.

Àla carte hver dag

For mange i nærområdet er Bardufosstun ikke bare kjent for fokuset på idretten, men også for kjøkkenferdighetene.

– Vi har fokus på god mat og serverer gjerne buffeter til større arrangement. Vi har ikke en veldig stor meny, men kan tilpasse det meste, sier den daglige lederen.

Fokuset er på husmannskost, og hver dag tilbyr de lunsj og middagsservering à la carte. På søndager er det buffet. Buffeten består oftest av tre retter, og barnemeny.

– I ukedagene er det mest de som bor på huset som spiser, men vi ser gjerne at flere benytter seg av tilbudet, sier Linda.

Tenker framover

Det er bare ett år sia Bardufosstun åpna ti nye overnattingsrom i hovedbygget.

– I høst har det vært bra belegg, forteller Nordgård Holmebukt.

I tillegg har de fått et aktivitetsmedisinsk senter i bygget, hvor to leger og en idrettsfysiolog jobber.

– Du kan bo her, spise her, trene og ta fysiologiske tester. Vi ser at det er en god kombinasjon, sier hun.

Bardufosstun er ei kommersiell bedrift, eid av idretten med fokus på idretten og dens behov.

Linda Nordgård Holmebukt kan fortelle at de nå skal begynne med strategisk arbeid. De tenker framover.

– Vi skal jobbe med hva vi kan gjøre for å utvikle oss, og legge en strategisk plan. Vi må blant annet lage en plan på videre renovering, sier hun.

Hun håper at Bardufosstun kan utvide ytterligere, og at flere i lokalmiljøet bruker dem i hverdagen.

– Særlig kjøkkenet, som har et godt rennommé og noe ledig kapasitet. Det er dermed naturlig å fokusere på å øke omsetningen i den delen av drifta, sier Nordgård Holmebukt.

Powered by Labrador CMS