Har fortsatt håp om å finne den savnede i live:

– Vi snur på hver stein til vi finner henne

Leteaksjonen etter den savnede 71-åringen fortsetter i kveld og natt.

Publisert Sist oppdatert

Den savnede kvinnen fra Øverbygd har ikke vist livstegn siden tirsdag klokken 13. Det har vært søkt med full styrke siden tirsdag ettermiddag og kveld.

– Vi har ikke gjort funn og søker videre med uforminsket styrke i både nye områder og finsøker områder vi har grovsøkt tidligere, sier operasjonsleder Karl-Erik Thomassen i Troms politidistrikt til Nordlys onsdag kveld.

Mange i sving

Forsvaret, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, lokalt brannvesen og sanitetsforeningen er alle involverte i søket. Sivilforsvaret kom også til Øverbygd nå i kveld. Politiet ønsker per nå ikke flere frivillige.

Preben Buø, innsatsleder fra politiet på stedet forteller at de har finsøkt de områdene som ble grovsøkt i går og tidligere i dag.

– Området er også betydelig utvidet siden da. Det strekker seg ganske langt nedover mot Rundhaugen og opp mot Øverbygd, og har nå begynt å strekke seg ganske høyt på fjellet.

Elva har mannskapet også avsøkt med både båt, drone og helikopter helt ned til Målselvfossen.

– Er teorien at hun har lagt ut på tur og at det har skjedd en ulykke?

– Det er vanskelig å svare på om hun har gått på tur, men det ubestridte faktum er at bilen er funnet der den er funnet og hun er ikke kommet hjem eller gjort seg til kjenne som normalt, sier Buø.

Fortsetter i natt

Mannskapet er byttet ut og Buø forteller at omtrent 50 personer og redningshelikopter vil fortsette å søke hele natta.

– Det kommer påfyll med nye hunder og bein i morgen. De som har vært i innsats i dag har vært lenge i innsats, og det er ganske tøffe forhold. Det har vært varmt hele dagen og det er tett og vanskelig terreng.

– De som har vært i sving må nå få hvile litt før de eventuelt fortsetter i morgen.

Det er store ressurser satt i sving og Buø forteller at det har kommet frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp fra Narvik, Harstad og Nord-Troms.

– Vi har også fått en ROV undervannsrobot som skal brukes. Vi er enda i en fase der vi ikke utelukker noe og vi «snur på hver stein» til vi finner henne, sier innsatslederen.

Politiet fortsetter søket med full styrke utover torsdag.

– Vi legger planer for å lete ut dagen. Det er enda håp om å finne hun i live, sier Nilsen torsdag morgen til Nordlys.

Powered by Labrador CMS