Renholder på Skjold gleder seg til å gå på jobb igjen:

ER OPTIMIST: Renholder Mari-Christin Eriksen håper forholdene på jobb blir bedre nå som et nytt firma har overtatt arbeidsgiveransvaret på Skjold leir. Foto: Privat
ER OPTIMIST: Renholder Mari-Christin Eriksen håper forholdene på jobb blir bedre nå som et nytt firma har overtatt arbeidsgiveransvaret på Skjold leir. Foto: Privat

– Vi vet ikke hva vi går til, men det kan ikke bli verre

MÅLSELV: Om to måneder overtar Proff Rent AS renholdsansvaret i Skjold leir. Det priser Mari-Christin Eriksen seg lykkelig for.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med 1. mai er det den nordnorske renholdsbedriften Proff Rent AS som skal stå for renholdet i Skjold leir i Øverbygd. De gir samtidig jobb til renholderne som ønsker å være med videre. Det ønsker Mari-Christin Eriksen. Hun beskriver tiden under ISS som et mareritt.

– Vi vet ikke hva vi går til. Men det kan ikke bli verre enn under ISS. Det var en jobb du aldri hadde lyst å gå til. Så vi er glade for at det nå er over, sier hun.

I over ett år har de ISS-ansatte i leiren grua seg til å gå på jobb. De har oppgitt en enorm arbeidsmengde, utallige konflikter med ledelsen og dårlig personalpolitikk som årsaken. Inngrodd skitt, ekstreme mengder støv og skitne vegger førte til at hovedverneombudet måtte stenge flere bygg. Samtidig fryktet man at det manglende renholdet skulle føre til allergier, astma og andre helseplager hos soldatene. Til tider var det så ille at selv militæret måtte ta vaskekluten fatt.

– Vi gleder oss

Men nå får skuta en ny ledelse. For et par uker siden møttes ISS, Proff Rent AS og renholderne i forbindelse med virksomhetsoverdragelsen. Der var også Eriksen. Hun fikk et godt inntrykk av sin nye arbeidsgiver.

– Det virker som om selskapet er seriøse og at de har et ønske om det skal gå bra. Vi er veldig klare for å få et godt arbeidsmiljø og til å ha et godt forhold til lederne våre. Det hadde vi ikke i ISS. Så nå gleder vi oss veldig til 1. mai. Dette har vi stor tro på, sier Eriksen som har jobba som renholder nå i sju og et halvt år.

Trolig er det ingen som vil reservere seg mot å fortsette i renholdet.

Geir Karlsen er avdelingsleder i Proff Rent AS. Han forteller at det obligatoriske møtet var delt inn i to deler. I starten orienterte ISS om virksomhetsoverdragelsen og om reservasjonsretten de har. Deretter presenterte det nye selskapet seg for renholderne og fortalte hva de hadde planlagt.

– Jeg fikk et godt inntrykk av møtet. Det virka som positive medarbeidere som ville se framover. De ønska oss velkommen som ny arbeidsgiver, sier han.

– De ansatte er de viktigste

Karlsen har fått en liste over hvilke ansatte som blir med videre, men har ikke rukket å studere den enda. Selskapet har samtidig ute en annonse hvor de søker etter både teamleder, renholdere og tilkallingsvikarer i hel- og deltidsstillinger til oppdraget i Skjold leir.

– Vi har fått mange interessante søkere i nærområdet rundt Skjold. Vi ønsker å bygge opp et team på rundt 10-15 personer, sier Karlsen.

– Hvordan skal dere sørge for at arbeidsmiljøet for renholderne blir bedre under dere?

– Vi vet ikke hvordan de ansatte har hatt det. Men vi skal lytte til de ansatte og spille på lag med de som skal utføre renholdet. De ansatte er vår ressurs og våre viktigste personer. Vi skal sørge for at de trives på jobb, at de er motiverte til å gå på jobb og at resultatet og kvaliteten vil være god nok for Forsvaret. Slik forventer vi at det blir, og det har vi tro på, sier avdelingslederen.

En av årsakene til at Proff Rent fikk oppdraget, tror Karlsen er fordi de er en lokal aktør.

– Det er lett å få tak i oss. Det er kort responstid og kort vei mellom ledelse og de som drifter, sier Karlsen som gleder seg til å komme i gang med jobben.

– Vi er veldig spente og ser fram til oppstarten. Men vi har en lang jobb foran oss med å få alle brikkene på plass. Vi er positive, sier han.

Nye Troms har forsøkt å komme i kontakt med ISS for en kommentar, uten hell.

Powered by Labrador CMS