FAR OG SØNN-DUELL: Denne gangen fikk pappa Rino sin revansje mot Tobias (12), men sistnevnte lover å komme sterkere tilbake i de neste Rubbås-duellene.
FAR OG SØNN-DUELL: Denne gangen fikk pappa Rino sin revansje mot Tobias (12), men sistnevnte lover å komme sterkere tilbake i de neste Rubbås-duellene.

Viktoria vant med nesten fullklaff

BARDUFOSS: Av de 194 deltakerne som møtte opp, var det Viktoria Pleym Ribe som imponerte mest. Med sin skyting under SM miniatyr-stevnet på Bardufoss skytebane i helga, var 14-åringen bare en millimeter unna å få maksimal poengsum.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig fornøyd med både seieren og skytinga mi i dag, sier Viktoria Pleym Ribe.

Skytetalentet fra Målselv skytterlag vant klasse eldre rekrutt med det som var helgas mest samla skuddserie.

– Jeg er i bra form, og skuddene sitter. Denne sesongen har hittil vært veldig bra for min del, sier ungjenta.

Med 349 poeng var hun bare ett fattig poeng unna maksimal poengsum på 350, en bragd hun for øvrig har klart ved to tidligere anledninger i år.

– I dag var jeg litt nervøs under skytinga, noe som er helt uvant for meg. Da hjalp det å fokusere på noe annet for å kunne skyte best mulig, sier stortalentet.

Gleder seg til LS

– Det er veldig høyt nivå på Landsskytterstevnet, men jeg kjenner at jeg har lyst til å vinne, sier Pleym Ribe.

Ungjenta er bare i sin andre sesong som konkurranseskytter, men har hatt ei enorm positiv utvikling dette året.

– Jeg trener mer nå en jeg gjorde før, og fram mot Landsskytterstevnet skal jeg øke treningsmengden enda mer for å være best mulig forberedt, forteller Pleym Ribe.

Klubbkamerat Sondre Grønvoll ble toer i klassen med 348 poeng.

Nilssen vant klasse 1

– Skytinga var bra i dag. Det er alltid morsomt å vinne, det er jo derfor man er med, sier Tommy Nilssen fra Målselv, som seiret i klasse 1.

I sitt første år som aktiv miniatyrskytter tok Nilssen sin andre seier. Nå håper han den gode sesongen fortsetter, slik at han rykker opp til klasse 2.

– Det er opprykk som er målsettinga. Jeg føler meg klar for det, men det er hard konkurranse i klasse 1, forteller Nilssen.

Intern kamp

Rino Rubbås og sønnen Tobias (12) har en «far og sønn»-duell gående for moro skyld på hvert stevne.

– Jeg er mest med for å kose meg, men det blir jo selvfølgelig litt kjemping mot Tobias da. I dag fikk jeg revansje, ler Rino Rubbås.

Tobias har hatt en god sesong så langt, der han blant annet tok en sterk sølvmedalje på Råvannstreffen tidligere i år.

– Jeg er ikke fornøyd med skytinga mi i dag, det går litt opp og ned. Men sesongen hittil den har vært bra, avslutter den unge storskytteren.

Brandskognes til topps

Einar Brandskognes fra Målselv vant klasse 3-5 på samlagsstevnet med 345 poeng. Han var tre poeng foran Tor Erik Iversen fra Tromsø, mens Cato Rognli fra Storfjord tok seieren i klasse 2 med 343 poeng. Harald Gåre fra Storsteinnes vant V73 klassen med 345 poeng, med Baard Forseth fra Bardu på plassen bak. Svein-Erik Rognli fra Øvre Målselv vant V65 klassen med 346 poeng og Harry Bjerregaard fra Bardu seiret i V55 klassen med 345 poeng. Ingvild Østgård fra Nedre Målselv vant klasse junior med 348 poeng, mens Andrea Melkild Vorhaug fra Nedre Målselv vant klasse rekrutt med 345 poeng.

Powered by Labrador CMS