SISTE RUNDE: Storsteinnes IL har alle tiders mulighet til å kunne juble mer når sesongens siste seriekamp spilles lørdag. Da kan de sikre seg seriemesterskap og opprykk til 5. divisjon. Foto: Ivar Løvland
SISTE RUNDE: Storsteinnes IL har alle tiders mulighet til å kunne juble mer når sesongens siste seriekamp spilles lørdag. Da kan de sikre seg seriemesterskap og opprykk til 5. divisjon. Foto: Ivar Løvland

Vil avgjøre opprykket helt på egenhånd

BALSFJORD: Storsteinnes har hatt opprykk til 5. divisjon som mål i flere sesonger. Lørdag kan klubben endelig innfri egen målsetting.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL

Skal de gule og grønne fra kommunesenteret være sikker, må de vinne lørdagens kamp hjemme mot Salangen 2. I og med at førstelaget til Salangen har 4. divisjonskamp samme dag i Tromsø, blir det neppe et ekstra sterkt Salangen-lag som møter Storsteinnes i siste runde i 6. divisjon.

STIL-trener Terje Lundhaug lar ikke det påvirke forberedelsene til seriefinalen, og håper egne spillere er fullt fokusert og klare når siste serierunde blåses i gang på Moan lørdag.

- Jeg har sagt til gutta at seriemesterskapet og opprykket, sitter mellom ørene på guttene selv. Det er helt opp til dem selv om vi skal klare dette, sier Lundhaug.

Storsteinnes har to poengs luke ned til Bardu og Lavangen før siste runde. Der møtes nettopp Bardu og Lavangen på Setermoen. Med uavgjort der, vil Storsteinnes rykke opp selv med tap mot Salangen 2. Ett poeng kan også holde for Balsfjord-laget.

- Mitt fokus er å holde gutta på bakken. Dette blir litt manndomstest for dem. Nå får de vise at de er verdig en plass i 5. divisjon, sier Terje Lundhaug.

Han kan selv ikke være på benken i lørdagens avgjørende seriekamp, men håper at mannskapet hans tar kampen mot en antatt lettere motstander på alvor.

- Vi har en aller tiders mulighet nå, og den bør vi gripe, sier Terje Lundhaug.

Han mangler tre spillere til lørdagens kamp, men har ellers en solid og stor stall klar til møtet med SIF 2. Noen planlagt seiersfest foreligger ikke i STIL-regi, hvis laget er klar for opprykk etter lørdagens kamp.

- Men jeg tipper at gutta gjerne tar seg en sosial sammenkomst i lag om det går veien, sier treneren.

Han vil ikke svare på om han blir med videre som trener for laget neste sesong.

- Nei, det har jeg ikke tatt stiling til enda. Fokus nå er på sesongavslutninga, men skal laget hevde seg i 5. divisjon er det klart at det må trenes mer. Det holder ikke med to treninger i uka da, sier Terje Lundhaug.

Siste serierunde spilles slik:

Bardu-Lavangen
Storsteinnes-Salangen 2
Bardufoss 2-Senja 2

Powered by Labrador CMS