SØKER: John-Kåre Granheim er én av søkerne til den ledige jobben som lensmann i Bardu. (Arkivfoto)
SØKER: John-Kåre Granheim er én av søkerne til den ledige jobben som lensmann i Bardu. (Arkivfoto)

Vil bli ny lensmann

BARDU: Bardu får ny lensmann. Fire søkere har meldt interesse for jobben etter Trygve Møllebakken. Alle har bakgrunn fra Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Det spesielle er at tre av dem jobber på Målselv lensmannskontor. Også den fjerde søkeren, som jobber i Tromsø, kommer opprinnelig fra Målselv. De som har søkt er John-Kåre Granheim (44), Ragnar Schjølset (42), Kjetil Stenersen (58) og Jan-Ove Fossli (46). De tre førstnevnte jobber i dag ved Målselv lensmannskontor.

Forlot

Det var i november de ble kjent at Trygve Møllebakken ville forlate jobben som lensmann i Bardu til fordel for ny jobb ved Narko Nord i Heggelia. Møllebakken forlot lensmansstillinga ved Bardu lensmannskontor 1. desember. Stillinga ble lyst ut, og hadde søknadsfrist i romjula. Med det er det klart at det blir ny lensmann plassert på Setermoen.

Bønner hørt

Ordfører Arne Nysted var i november bekymret for lensmannsstillinga i Bardu, fordi han ikke hadde sett at jobben etter Møllebakken var lyst ledig. Han skrev da et brev til Politimesteren i Troms med både bønn og krav om at lensmannsstillinga på Setermoen måtte opprettholdes.

Nysteds bønner er hørt, og alt tyder nå på at stillinga vil bli besatt rimelig fort.

– Jeg er veldig glad for at stillinga som lensmann i Bardu er lyst ut, og nå håper jeg kvalifiserte søkere har meldt interesse, sier Nysted.

Var bekymret

Årsaken til at Nysted i høst var bekymret for stillinga i Bardu er de pågående vurderinger rundt politistrukturen, både når det gjelder distrikter og underliggende kontoret. Nysted pekte da på at Setermoen er ett av de største tettstedene i Troms, og at stedet huser både landets største hærgarnison og også har et asylmottak med tilrettelagt avdeling.

Trygve Møllebakken var lensmann i Bardu siden fra 2011.

Powered by Labrador CMS