SALGSSUM KAN BLI TRENINGSPARK: Denne ble solgt for nesten en halv million, og nå har ungdomsrådet funnet ut hva de ønsker å bruke pengene til. Foto: Kari Anne Skoglund
SALGSSUM KAN BLI TRENINGSPARK: Denne ble solgt for nesten en halv million, og nå har ungdomsrådet funnet ut hva de ønsker å bruke pengene til. Foto: Kari Anne Skoglund

Vil bruke riggpenger på treningsparker i Målselv

MÅLSELV: Ungdomsrådet fikk i oppgave å finne ut hva de ville at salgssummen etter brakkeriggen ved Bardufoss ungdomsskole til. Treningsparker ble svaret.

Publisert Sist oppdatert

Målselv kommune gikk for snart ti år sia til innkjøp av en brakkerigg for å løse den daværende romproblematikken til Bardufoss ungdomsskole. Etter at skolen var utbygd og ferdig renovert, hadde de ikke lenger bruk for brakkeriggen, som ofte ble omtalt som paviljongen. Kommunen utreda flere etterbruksmuligheter for den. Et av dem var å flytte den til Istindportalen, for at den kunne gi både kontor- og nye bruksmuligheter for kulturenheten og bli ungdomsklubblokale. Et annet alternativ var salg. Da flytting og oppgradering av brakkeriggen ville koste mer enn politikerne hadde forventa, gikk de for salgsalternativet. Brakkeriggen ble solgt for 460 000, og kommunestyret ga ungdomsrådet (MUR) i oppgave å finne et egna formål for ungdom å bruke pengene til. De har nå kommet med sitt forslag. De ønsker å bruke pengene på noe som kan utløse ytterligere midler, for å få mest mulig til disposisjon. I dette tilfellet er det snakk om spillemidler.

«Arbeidet har ført til at MUR ønsker at det skal satses på nærmiljøanlegg», skriver saksbehandler og kultur- og idrettsenhetsleder Asbjørg Utby i saksframlegget til onsdagens formannskap.

Rustahøgda og Øverbygd

Salgsmidlene kan kun brukes til nye investeringsprosjekter, og kan ikke brukes som driftsmidler. Etter å ha vurdert flere typer nærmiljøanlegg, har ungdomsrådet konkretisert det til en treningspark.

«Etter flere diskusjoner ble det raskt enighet om at MUR ønsker å satse på en treningspark. En treningspark kan legges til rette med treningsapparater som har instruksjonstavler for bruk og den vil dermed ha et lavt brukergrensesnitt», heter det i saksframlegget.

Ungdomsrådet har et ønske om å etablere to slike. En på Rustahøgda og en i Øverbygd. På Rustahøgda er det sette på muligheten for å etablere en treningspark mellom Bardufoss storhall og Polarbadet, midt mellom ungdomsskolen og den videregående skolen. Dette området eies av Bardufoss og omegn idrettsforening, og det skal være muligheter for et makebytte her. Det fordi kommunen eier et hjørne lagets kunstgressbane befinner seg på. I Øverbygd ligger det foreløpig ikke konkrete detaljer for plassering.

I saksframlegget kommer det fram at et slikt anlegg har en totalkostnad på 700 000-800 000 kroner, og med positivt svar på en spillemiddelsøknad kan halvparten av summen finansieres gjennom ordninga.

Gapahuk

Får ungdomsrådet støtte til nærmiljøanlegget sitt av politikerne, er neste steg i prosjektet at rådmannen starter arbeidet med å søke om spillemidler.

Ungdomsrådet ønska også at næranlegget skulle ha en paviljong eller et lignende tilbygg med tak, sittebenker og høyttalere. Slike installasjoner dekker ikke spillemiddelordninga. Men da de starta arbeidet med å skaffe finansiering til en gapahuk ved Bardufoss ungdomsskole, fikk de etablert et samarbeid med Midt-Troms friluftsråd. De har igjen sendt en søknad til Troms fylkeskommune for nettopp dette, og dermed kan den bli en realitet uten bruk av salgssummen fra brakkeriggen. Her er svaret forventa å komme over påske.

Powered by Labrador CMS