Norgesgruppen ønsker å kjøpe Lians-anlegget:

VIL FLYTTE: For snart fem år sia flytta Kiwi inn på Målselvsenteret. Nå vil Norgesgruppen flytte Kiwi inn en ny butikk på dagens Lians-tomt – hvis tomta blir regulert til detaljvarehandel. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
VIL FLYTTE: For snart fem år sia flytta Kiwi inn på Målselvsenteret. Nå vil Norgesgruppen flytte Kiwi inn en ny butikk på dagens Lians-tomt – hvis tomta blir regulert til detaljvarehandel. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

Vil bygge ny Kiwi-butikk på tomta

MÅLSELV: Lians Caravan og Fritid fikk tidlig signal fra en potensiell kjøper av eiendommen sin. Nå har det blitt kjent at det er Norgesgruppen som ønsker å kjøpe.

Publisert Sist oppdatert

Helt sia Lians Caravan og Fritid fortalte at de ønsker å utvide bedriften på andre sida av E6 og at de ønsker å selge eiendommen de i dag holder til på, har Norgesgruppen vært interessert i å kjøpe. Det er også derfor daglig leder Hege Lian i flere omganger har søkt om dispensasjon fra reguleringsplanen slik at tomtene anlegget ligger på kan omgjøres til detaljhandel og dagligvarehandel. Regiondirektør Ola Svendsen i Norgesgruppen bekrefter at det er de som er den potensielle kjøperen av Lians-anlegget. Dagligvarekjeden Kiwi hører til Norgesgruppen, og har hatt en butikk i Målselvsenteret i snart fem år.

– Vi er veldig interessert i å flytte. Vi får ikke ordentlig fart der vi er nå, så vi ønsker en bedre beliggenhet på Andslimoen, sier Svendsen.

– Truer ikke nærbutikkene

Dagens lokale i Målselvsenteret er ikke stort nok, og det er ikke mulighet for å utvide. I tillegg tror Svendsen at ei bedre beliggenhet vil føre til at flere stopper hos dem for å handle. Lians-anlegget er på nabotomta til Målselvsenteret og Norgesgruppen ser potensialet i området. Søknaden om dispensasjon har vært til behandling hos plan- og næringsutvalget i flere omganger, og i januarmøtet ga Coop Nord beskjed om at de setter byggeplanene på Olsborg på vent fram til de vet om politikerne gir dispensasjon. Arild Braathen (Ap) har også uttalt at en tillatelse til detaljhandel på Lians-tomta etter hvert vil true nærbutikkene på Olsborg, Øverbygd og i Heggelia. Svendsen tror ikke de vil true handelsstanden dersom Lians-tomta blir omregulert til deres formål.

– Jeg tror ikke vi er en kjempestor trussel, vi er jo etablert der i dag. For oss handler det mer om å rigge oss for framtida. Vi er jo i utvikling i dette samfunnet, sier Svendsen.

– Viktig for Målselv

Regiondirektøren påpeker også at spesielt Finnsnes er i ferd med å etablere seg som et betydelig handelssenter, og at handelslekkasjen bare vil øke dersom man ikke får gode valgmuligheter i Målselv. Sia dagens lokale ikke er egna for Kiwi, ønsker de å bygge nytt på tomta som i dag tilhører Lians. Dersom tomta ikke blir omregulert til dagligvarehandel og detaljhandel, har Svendsen vanskelig for å se ei framtid for Kiwi på Andslimoen.

– Skal vi være på Andslimoen i framtida, så må vi bygge nytt, sier Svendsen.

Målselv Høyre og Målselv Senterparti stemte i tirsdagens plan- og næringsutvalgsmøte for å godkjenne søknaden om dispensasjon fra områdereguleringa. Sia Målselv Arbeiderparti anka vedtaket, vil det nå være opp til kommunestyret å bestemme hvorvidt anlegget til Lians Caravan og Fritid skal omreguleres til formål som gjør at Norgesgruppen kan kjøpe eiendommen. Svendsen har fulgt saken hele veien, og har fortsatt håp om at flertallet vil åpne for mer detaljhandel på Andslimoen.

– Jeg er alltid positiv. Så tror jeg at dette er positivt for Andslimoen for sådan, men også for Målselv generelt. Jeg tror dette er et viktig steg for Målselv som kommune, sier regiondirektøren.

Dersom kommunestyret i mars skulle godkjenne dispensasjonssøknaden til Lians, vil det fortsatt være ei stund før en ny Kiwi-butikk vil stå klar på Andslimoen. Områdeplanen for Andslimoen er fortsatt under utarbeidelse. Den må også være klar før Norgesgruppen kjøper tomta og begynner byggearbeidet.

– Det er riktignok et steg i riktig retning, men det gjenstår enda litt igjen, sier Svendsen.

Powered by Labrador CMS