TRENGER NYE ANLEGG: Plassmajor Kristian Ouren har ledet arbeidsgruppa som har jobbet med å utrede behovet for anlegg for militær idrett og trening i Skjold leir. Det har blitt lagt vektpå utnyttelse av eksisterende muligheter og bygg, og det vernede bygget «Stallen» er ifølge Ouren godt egnet til bruk av nærkamptrening. Foto: Andrea Nilssen
TRENGER NYE ANLEGG: Plassmajor Kristian Ouren har ledet arbeidsgruppa som har jobbet med å utrede behovet for anlegg for militær idrett og trening i Skjold leir. Det har blitt lagt vektpå utnyttelse av eksisterende muligheter og bygg, og det vernede bygget «Stallen» er ifølge Ouren godt egnet til bruk av nærkamptrening. Foto: Andrea Nilssen

Vil bygge nye anlegg for trening på Skjold

MÅLSELV: Hæren mener at det i dag er mangelfulle anlegg for militær idrett og trening på Skjold. Det vil de gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

– Skal du bli en god soldat, så må du ha ei grunntrening som gjør at du har muligheten til å løse oppgavene som en god soldat. Da må fasilitetene være på plass, sier plassmajor Kristian Liland Ouren.

Tre hovedområder

Han har ledet arbeidsgruppa som har jobbet med å utrede behovet for anlegg for militær idrett og trening i Skjold leir. Gruppa, bestående av personell fra operasjonsstøtteavdelinga, ingeniørbataljonen og 2.bataljon på Skjold, har sett på hvilke anlegg for militær idrett og trening Skjold leir har behov for i framtida, hvordan dagens fasiliteter er og kan utnyttes optimalt, samt å prioritere tiltak på kort og lang sikt. Konklusjonen er at Skjold leir per i dag har for lite idrettsanlegg.

– Anleggene som eksisterer i dag er for små både kapasitetsmessig og innholdsmessig. Vi er over tusen mann som skal trene, og mye av tida vår går til fysisk trening. Derfor må vi utvikle anleggene våre, sier Ouren.

I første omgang er det i hovedsak tre hovedområder Ouren viser til.

– Det vi ønsker å satse på er et «Cross Fit»-anlegg, ei moderne terrengløypeog et anlegg hvor det er mulig å drive nærkamptrening, sier han.

Et «Cross Fit»-anlegg anbefales etablert i ny plasthall. Dette er en form for styrketrening hvor man får trent grunnmuskulaturen og er velegnet i soldattrening.

– Det er behov for arealer og utstyr for å trene styrketrening rettet mot spesifikke militære ferdigheter. Får vi til dette, så kan vi minst trene en tropp av gangen, sier Ouren.

Ouren sier også at Skjold leir har behov for ei moderne terrengløype med tørr grunn for å gjennomføre fysiske tester, pakningsløp og utholdenhetstrening utenfor trafikkert vei.

– Denne løypa ønsker vi også å utvide slik at den bindes sammen med Råvatn skytebane og løypenettet der. Løypa vil samtidig bidra til sikkerhet og avlastning fra trening og marsjering langs riksveien til og fra skytebanen.

– Det siste hovedpunktet vårt er at det er behov for store arealer for å trene nærkamp innendørs. Her har vi et verna bygg inne i leiren som er godt egnet, sier Ouren.

Gimlehallen fremdeles viktig

– Betyr dette at Forsvaret ønsker å trekke seg ut fra Gimlehallen?

– Gimlehallen er fremdeles veldig viktig for oss, og vi har et stort behov for å benytte svømmehallen, idrettshallen og klatreveggen også framover. Så vi har ingen planer om å avslutte leieavtalen med Målselv kommune, sier Ouren.

Eventuelt når disse prosjektene vil bli gjennomført, vet ikke Ouren.

– Spesielt når det gjelder terrengløypa, så kreves det godkjennelse fra myndighetene før vi kan få gjort noe. Da både med tanke på grunneiervarsling og en eventuell reguleringsplan. Får vi den på plass gjennom myndighetene, så er dette noe vi skal klare å gjøre billig. Når det gjelder de øvrige tiltakene, så er de mer resurskrevende og vil antakeligvis ta noen år å få på plass, sier han.

Powered by Labrador CMS