FORSLAG: Lars Fossberg mener en ny gang- og sykkelvei mellom Setermoen og Øvre Bardu må gå helt fram til Viken senter.
FORSLAG: Lars Fossberg mener en ny gang- og sykkelvei mellom Setermoen og Øvre Bardu må gå helt fram til Viken senter.

Vil forlenge gang- og sykkelvei

BARDU: Skal det bygges gang- og sykkelvei mellom Setermoen og Øvre Bardu, må veien bygges helt fram til Viken senter. Det mener Bardu formannskap.

Publisert Sist oppdatert

I går ble høringssaka om ny fylkesveiplan behandlet i Bardu. Det var Høyres Lars Fossberg som tok opp forslaget om å forlenge gang- og sykkelveien. Administrasjonen har i sin ønskeliste ført opp bygging av gang- og sykkelvei fra krysset til Setermoen leir og til Øvre Bardu skole.

– Både av hensyn til brukere og ansatte på Viken senter vil vi forlenge gang- og sykkelveien dit, sa Fossberg.

Han ble umiddelbart støttet av Arne Nysted i Arbeiderpartiet, som pekte på at Viken er en stor arbeidsplass, og at trafikken både til og fra senteret er stor.

Av de to forslagene som går på utbedring av veier, ble det ikke gjort noen endinger. Rådmannen har foreslått opprusting av fylkesvei 847 mellom Setermoen og Altevatnet. I tillegg prioriterer han fylkesvei 161 mellom Skogstad og Bones.

Det er altså handlingsplanen for fylkesveg 2018–2021 som er på høring, og der innspill fra Bardu allerede har vært signalisert til fylkeskommunen. Høringsfristen går ut i morgen, og da kommer også vedtaket fra formannskapet med.

I tillegg til gang- og sykkelveien til Øvre Bardu, og altså nå helt fram til Viken senter, tar Bardu kommune også tak i Nedre Bardu, der politikerne vil ha tiltaket langt opp på lista etter en nedtur i inneværende periode der tiltaket falt ut av lista. Nå vil politikerne at dette kommer på plass.

Planlegging og grunnerverv er gjort langs fylkesveg 87 fra Nedre Bardu til avkjøringen til den kommunale Fjellstadveien. Rådmannen ville i tillegg legge én million kommunale kroner i potten i egenandel for å kjøre fram dette prosjektet, men det mente politikerne i formannskapet blir feil.

Lars Fossberg pekte på at en slik bevilgning ikke er behandlet i budsjettet i Bardu, og ordfører Toralf Heimdal sa også at man fra fylkeshold har reagert på det

– Vi kan ikke drive å lokke med penger slik. Det fikk vi også reaksjoner på fra fylkeskommunen. Men vi kan jo si at viljen er veldig stor da, sa Heimdal.

Arne Nysted sa han forstod at det kom reaksjoner på at de prøver å kjøpe seg fram i køen. Men han sa også at det var trist å se at fylkeskommunen i perioden som gikk, ikke klarte å følge opp jobben Bardu kommune har gjort for å få gang- og sykkelvei i Nedre Bardu.

Nå forøker kommunen uansett på nytt, dog uten millionlokkemiddelet.

Powered by Labrador CMS